Unik ny klassiker kommer nu i en helt unik nyans - Se New Works Kizu Unique Marble här

den 7 februari 2022
Unik ny klassiker kommer nu i en helt unik nyans - Se New Works Kizu Unique Marble här
När Kizu-lampan kom till världen var den en omedelbar ny klassiker. Designern Lars Tornøe och det danska designföretaget New Works lyckades skapa något nytt och det oöverträffade uttrycket gjorde bordslampan till en omedelbar hit när den slog in i lamphandlaren och designhyllorna 2015. De två motsatta geometriska formerna och det utsökta materialvalet gjort Kizu kunde skilja mängden av de många nya designlampor som ständigt introduceras – och lampans popularitet innebar också en rad uppdateringar från New Works för både lampans storlek och materialfärger.

Här på Lampemesteren var vi några av de första återförsäljarna som såg lampans nya klassiska potential – och det är därför ett nöje för oss att vi tillsammans med New Works kan avslöja en ny exklusiv variant av den exklusiva lampan!

Den heter Kizu Small Unique Marble – och även om siluetten är densamma som alltid är nyansen på materialet den här gången väldigt speciell. Hittills har Kizu bara funnits med marmorbas i svart, vitt eller grått, men i och med introduktionen av Unique Marble finns det nu en väldigt speciell gråblandad nyans. Lampan använder fortfarande vit marmor – men vit marmor med extraordinärt många ådror.

Det som speciellt gör lampan speciell är årtalen i marmorn som bildar skuggor, spel och mönster i basen. På så sätt är ingen Kizu-bordslampa den andra lik, och de eleganta ådrorna av kristalliserade mineraler som bildats under tryck under miljontals år är det som gör materialet eftertraktat och speciellt. Den naturliga skönheten gör den enskilda lampan unik – och med den nya Unique Marble-varianten får du möjlighet att förvärva en helt unik variant av en redan helt unik lampa.

Formen är samma välbekanta förföriska form som många så småningom känner till, och de två motsatta geometriska formerna bildar balans på ett sätt som gör lampan till något alldeles speciellt i inredningen. De mjuka halvkloten och naturmaterialen skapar en lugnande effekt som möter spänning i den balansgång som lampans form visar – en balansgång som går igen i lampans harmoniska dynamik mellan form, material och uttryck.

Den speciella Kizu Unique Marble kommer endast i cirka 50 exemplar, och säljs exklusivt hos oss.

Se Kizu Unique Marble här!