Upplev den ikoniska Eclisse från Artemide igen här!

den 26 januari 2022
Upplev den ikoniska Eclisse från Artemide igen här!
Enkelhet och koncept är grunden för design och arkitektur, enligt den italienska designens gudfader, Vico Magistretti. Han menade att en bra design borde vara aktuell i minst 50 år, där allt annat kan beskrivas som tillfälliga saker. I jakten på detta samarbetade Magistretti i många år med Artemides grundare, Ernesto Gismondi, vilket resulterade i en serie ikoniska designs, som Eclisse var en av. Här kunde han skapa en unik och funktionell design som i allra högsta grad har trotsat tidens tand och lyckats förbli en älskad klassiker i decennier.

Den nya versionen av Eclisse är lika modern och aktuell idag, och med samma ikoniska uttryck, inspirerad av gruvarbetarnas lyktor, har Eclisse fått nytt liv. Denna design har samma fina, enkla och kompakta runda former som nu finns med fyra nya, vackra beläggningar gjorda med en innovativ och hållbar metallbeläggningsprocess. Denna nya beläggningsprocess, som kännetecknar uttrycket i de nya Eclisse-utgåvorna, är det perfekta exemplet på att Artemides val av material, finish och processer är starkt fokuserade på hållbara lösningar, vilket gör lampan ännu mer modern och graciös.

Lampan är tillverkad av stål och teknopolymer, vilket gör den extremt robust och pålitlig, vilket också garanterar dess långa livslängd, och därmed hållbarhet. Eclisse är sammansatt av ett fast yttre skal och ett roterande böjt innerskal, som är designat för att skapa en förmörkelse av ljuskällan, vilket gör att du kan styra ljusets intensitet och riktning, så att du kan få både direkt och diffus belysning. I kombination med sin integrerade dimmer kan du därför skapa precis den stämning du vill ha. Dessutom använder bordslampan LED-ljus som producerar mindre värme, vilket gör den mer energieffektiv och miljövänlig, förutom att den även minskar dina energikostnader.

Eclisses ikoniska design är den perfekta balansen mellan unikhet och funktionalitet, vilket gör den lätt att placera var som helst i hemmet eller kontoret. Här kan det vara både på ytor eller väggmonterat, vilket ger oändliga möjligheter för din inredning. Därför är denna lampa ett självklart val för dig som vill göra ett hållbart val, och samtidigt ha en ikonisk, tidlös och vacker design att pryda ditt hem.

Se de unika Eclisse bordslamporna här