Ambrosia från Marset - se den unika och mångsidiga lampserien här!

den 20 januari 2022
Ambrosia från Marset - se den unika och mångsidiga lampserien här!
Med denna serie av enkla industriella designlampor skapade av Alberto Ciszak och Andrea Dalmas känner du att du kliver in i ett stilfullt och futuristiskt lampuniversum. Ambrosia var, enligt formgivarna själva, en övning i att kombinera enkelhet med praktisk användbarhet och estetik. Ciszak och Dalmas har från början haft ambitioner att skapa enkla och hållbara mönster som ska förbättra människors livskvalitet, vilket också ligger i linje med Marsets design-DNA, som Ambrosia är det perfekta resultatet för.

Från början var Ambrosia tänkt som ett unikt och dekorativt tillskott, till en lyxig multivarubutik i Madrid. Men i denna omtolkning av lampserien har formgivarna i samarbete med Joan Gaspar experimenterat med en enkel, funktionell och estetisk design som är modulär i linjära, platta och asymmetriska ljussegment som lyckas skapa en mjuk, behaglig och jämn belysning i vilket rum som helst.. De integrerade LED SMD-lysrören finns i olika varma färger, där du även kan justera intensiteten på ljuset och på så sätt skapa rätt atmosfär.

Den oändliga designen...Designen har strukturen som ett lysrör med mjuka linjer som monteras i taket vilket gör att rummet är fint upplyst uppifrån så det sprider sig till hela rummet på vackraste sätt. Det är också här som syftet med lampan uttrycks, eftersom det är meningen att den ska vara osynlig så att den inte drar till sig uppmärksamhet, och överskuggar arkitekturen, utan istället integreras i den och framhäver dess skönhet. Lampan är modulär vilket gör att de olika delarna enkelt kan justeras så att lampan passar in i alla rum och inventarier. Här är det Ciszaks och Dalmas önskemål att man uppskattar att lampan inte är en begränsad produkt, utan snarare ett öppet system som kan expandera för ett specifikt ändamål - som över en matsal eller skrivbord, ute på badrummet eller i en hall. Här kan du justera både längden och höjden på lampan, beroende på vilket uttryck och stämning du vill skapa, då ljussystemet i all sin anspråkslöshet kan anpassas för att lysa upp vilket rum som helst – det är bara fantasin som sätter gränserna för de bästa kompositionerna.

Upptäck Ambrosia-serien här