Finskt pæon pendel med själ och skönhet - Se nya Pilke Pioni här

den 14 december 2021
Finskt pæon pendel med själ och skönhet - Se nya Pilke Pioni här

"Mitt mål är nådd, när en form har lite själ och skönhet."

Så berättar den finska designern och ingenjören Janne Uusi-Autti, som stått bakom allt möjligt – bland annat en förstärkarlinda och en biologiskt nedbrytbar kam – om sin design och hur han nu kastar sig in i lampdesign på Pilke i södra Finland.

Janne har tagit sin precisa och vassa ingenjörspenna och tagit fram hänget Pioni. Namnet är finskt och betyder pion, det släkte av blommor som omfattar perennen och bondrosen, och som en stor blomma hänger lampan lätt i rummet och sprider ljus och välbefinnande.

Lampan levererar samtidigt på Pilkes värderingar och i hållbar björk, avverkad nästan 200 kilometer från Pilkes produktion, formas Pioni i en kombination av traditionellt finskt hantverk och modern datordesign. I enormt tunn björkträ böjs och böjs blommans blad och den färdiga konstruktionen monteras utan användning av metallskruvar och lim.

De tunna sidorna gör att lampans ljus slipper träet och skapar lyster i ådrorna och knutarna, vilket ger skärmen en naturlig struktur. Pendeln hoppar ut och svävar lätt och elegant in i ditt inre, där den kommer att sprida njutning och mysighet, vilket alltid varit Pilkes uppdrag – för som man säger på den sydfinska ljusfabriken: ”bara mästare i mörkret kan vara ljusets mästare. "

Lampan finns i vitt och svart, och kommer i två storlekar med vingbredd på 52 respektive 38 centimeter. Den lätta konstruktionen innebär en lampa på bara drygt ett halvt kilo, som både är stark som en finsk björk men delikat och fin som en bondros på bakgården.

Hitta Pilke Pioni-hänget som passar i ditt hem här!