Pantop Portable Bordslampa - klassisk design i portabel version

den 21 oktober 2021
Pantop Portable Bordslampa - klassisk design i portabel version

Om du har varit bland de lyckliga ägarna av en Pantop bordslampa känner du utan tvekan till frustrationen i att behöva välja stativ för den vackra designen och på så sätt beröva resten av hemmet det läckra ljuset. Denna frustration är nu ett minne blott. På Verpan har de uppdaterat den ikoniska 80-talslampan med den senaste funktionaliteten från 2020-talet. I linje med Pantons ständigt framåtskridande modernistiska anda har lampan nu blivit portabel, så att det underbara varma skenet kan avnjutas överallt från köket till vardagsrummet till balkongen eller terrassen. Det inbyggda batteriet ger sju timmars ljus i 3 justerbara intensiteter, så Pantop bidrar alltid till rätt atmosfär.

All denna smarta funktionalitet är inlindad bakom exakt samma vackra retromoderna fasad som Verner Panton skapade 1980. Som alltid hos Verner Panton har den klassiska danska minimalismen fått ett karismatiskt omslag med läckra mjuka kurvor och starka färger. Effekten är en lampa som utstrålar charm och personlighet, men som ändå är lätt att känna igen som en riktig dansk designklassiker. Pantop är i grunden fortfarande en funktionalistisk design med ljuskällan insatt i toppen av den klockformade skärmen, från vilken ljuset glider en mild indirekt våg ut ur den breda botten.

Med sin nu retromoderna look är en Pantop således extremt lätt att passa in i såväl moderna som mer traditionellt inredda hem. Det är precis vad Verner Pantons geni bestod av. Medan många av hans samtida skapade minimalistiska mästerverk i klassiska material, hade han ett unikt öga för hur moderna former ska kombineras med moderna material och färger. Med en Panton-lampa och i synnerhet med en Pantop får du alltså en unik touch av originalitet och livlighet, som bara de få danska klassikerna helt lyckas kapsla in. Pantop portable kommer i många vackra färger från det bubbliga primära till det mer dämpade, kvar finns bara att utforska.

Se Pantop Portable i olika nyanser här