När en vägglampa smälter in i väggen - Se >> supernormal << Oplight från Flos här

den 18 december 2021
När en vägglampa smälter in i väggen - Se >> supernormal << Oplight från Flos här
Oplight från Flos är en supernormal vägglampa – bokstavligen. Italienska Flos har slagit sig ihop med den legendariska och epokgörande Londonfödde designern Japser Morrison, och har samarbetat för att skapa vägglampan i dess enklaste form.

Jasper Morrison är känd för att ha hjälpt till att skapa designuttrycket och rörelsen Super Normal, som beskriver de saker som är normala. Objekt som antingen är så allestädes närvarande att vi förbiser dem, och saker som är utformade så anonymt att vi inte märker dem. BIC-pennan, gem, Fiskars sax och skiftnyckeln.

Morrison anser inte att det här är dåliga mönster bara för att de går vilse i mängden – tvärtom; för när design är Super Normal, då, enligt Jasper Morrison, är de undantagna från designers ego och alla hurlumhej som designers använder för att forma och forma mediabevakning av sina produkter. De mönster vi tar för givna och som har den supernormala självklarheten överlever. De överlever trender och tidens trender och präglas i sin form av den överordnade funktionen. Syftet med designen väger tyngre än själva designen.

Det är därför Oplight är genialt i sin enkelhet: Morrison tar utgångspunkt i lampans funktion och syfte och ritar designen runt den sobert och kontant utan att skärma av lampans funktionalitet. Med Oplight är du garanterad belysning som inte går ur mode och som överlever designtrender och mode.

"Oplight är den mest uppenbara och definitiva formen som en vägglampa kan ha", säger Jasper Morriso och fortsätter:

”Jag undrade varför anonymt designade föremål ofta var bättre än designen av namngivna designers. Min slutsats måste vara att det i de namngivna designerna finns en läsning av designego.”

Se lampan i vår webbshop här!