Det charmiga spöket - Ghost golvlampa från Woud

den 10 augusti 2021
Det charmiga spöket - Ghost golvlampa från Woud
Låt bara ghostbusterne sova, för här har vi ett spöke som du inte vill bli av med. Wouds vackra och charmiga Ghost har nu kommit i en större golvlampsmodell som erbjuder nya spännande möjligheter att ge hemmets krokar en elegant och nyckfull touch. Inspirerad av de vackra antika oljelamporna som en gång stod på både prinsens och hyresgästens nattduksbord, har tysken Andreas Kowalewski klätt i den klassiska formen en läcker modern skärm av transparent opalglas.

Detta skapar en illusion av ett vänligt lysande spöke som lurar i hemmets hörn. Varifrån den sprider sitt vackra diffusa ljus. På dagtid, när ljuset är släckt, ger det räfflade opalglaset intrycket av en ljus vit duk som kastas över den smala svarta metallramen. Denna enkla nordiska kontrast mellan svart och vitt gör lampan lätt att passa in i det klassiska hemmet, där den även lätt flyttas runt med det bekväma handtaget.

Ghost har skapats som ett samarbete mellan Studio Kowalewski och danska Woud. Tysken Kowalewski är utbildad snickare och industridesigner. Hans verk odlar den praktiska minimalismen som kan skapa meningsfulla produkter som både förskönar men samtidigt också fungerar i vardagen. Denna filosofi passar perfekt med danska Woud, som sedan grundandet i 2014 har arbetat med mer än 30 olika designtalanger med en gemensam passion för elegant nordisk minimalism. En Woud-lampa kommer alltid att kännas igen på det stiliga tillvägagångssättet, där funktionalitet och estetik är noggrant balanserade, och kvalitet alltid är av största vikt.

Denna ärkeskandinaviska designfilosofi syns tydligt i det vackra Ghost, där klassiskt och modernt går hand i hand och tillsammans skapar en större helhet. Den eleganta touchen av humor och personlighet gör Ghost till ett uppiggande och fängslande element i alla rum. Lampans ljusstyrka går även att dämpa, så att ljusuttrycket alltid passar optimalt med atmosfären i rummet från intima middagar till mysig läsning i favoritfåtöljen. Aldrig har ett hemsökande varit mer välkommet.

Se det vackra och charmiga Ghost i både golv- och bordsmodell här