Den italienska kameleonten - kamouflage från Flos

den 25 oktober 2021
Den italienska kameleonten - kamouflage från Flos
Att designern Pierro Lissoni är utbildad arkitekt märks omedelbart i det geniala samspelet mellan det minimalistiska Camouflage och den lyckliga väggen den hamnar på. Lampans enkla geometriska form och många av de många olika nyanser som den finns i, gör det extremt enkelt att få den att smälta in i omgivningen, så att man under dagen knappt märker dess närvaro. Men när mörkret dyker upp och ljuset tänds dyker Camouflage fram klädd i en läcker gloria av ljus som förvandlar utomhusområdena till ett mysigt och inbjudande vardagsrum, även i skymningens mörka timmar. Ljuskällan sätts in bakom widescreen, så att ljuset alltid sprids indirekt och aldrig bländar eller skär i ögat.

Denna spännande nya design kommer från italienska Flos, som i mer än ett halvt sekel har producerat vackra lyxlampor av bästa italienska kvalitet. Den minimalistiska designen kommer därför att se vacker ut för både moderna och mer klassiskt inredda hem. Om uttrycket ska göras mer dynamiskt kan man med fördel sätta upp flera kamouflagelampor i varierande färger i spännande konstellationer på väggarna, vilket på ett genialiskt sätt omtolkar syftet med den annars kamouflerade lampan. Ska uteytorna alltså ha samma kärleksfulla omsorg som vardagsrum, kök eller hall, då är en Flos ett självklart val.

Camouflage är försedd med en skyddsgrad på IP65, så att den stadigt möter vädrets alla nycker utan att blinka eller få inslag av rost. Så oavsett om det är trädgården eller uppfarten som ska skämmas bort, kommer en Camouflage från Flos att lägga till den omisskännliga touchen av italiensk medelhavskvalitet. Camouflage finns i läcker ekologisk grön, djupbrun och de mer diskreta ljusa och mörka tonerna. Så hur uttrycket än ska vara så kan den italienska kameleonten anpassas till jobbet och ge en supervacker belysning för de mörka vintermånaderna.


Se kamouflage i alla vackra färger här