Tillbaka till framtiden - Den klassiska Opala lampan iförd futuristisk mässing

den 16 juni 2021
Tillbaka till framtiden - Den klassiska Opala lampan iförd futuristisk mässing
Med det nya kontrastuttrycket mellan den svala vita lampskärmen och de varma mässingsnyanserna både upptill och under, lyfts opalaseriens futuristiska elegans till nya höjder. Den ursprungliga Opala-lampan designades av Sydjyllandaren Hans J. Wegner på 70-talet för rummen på Hotel Scandinavia i Köpenhamn. Den nu klassiska lampdesignen imponerade redan då genom den fängslande moderna gränsen till futuristisk design. Både golvlampan och bordslampans modell uppnår en elegant balans mellan den eleganta ramen och den vackra expansiva skärmen. Ljuskällan frodas under det vita opalglaset, från vilket det strömmar tydligt och behagligt ut i rummet.  

Den tysk-danske möbelarkitekten Hans J. Wegner var på Hantverkshögskolan i Köpenhamn på 1930-talet och på 1940-talet ritade han möblerna till Århus stadshus, ritade av Arne Jacobsen. Förutom sina vackra lampor blev Wegner särskilt känd för sina stolar, särskilt The Chair där Kennedy och Nixon tronade under sin berömda tv-debatt 1960. Wegners långa och prisbelönta karriär kröntes 1997 med ett hedersdoktorat vid The Royal Art College and Art i London. Både den berömda hisslampan och de nyligen aktuella Opala-lamporna, tack vare deras tidlösa skönhet, har de varit i konstant produktion under årtiondena sedan de först såg dagens ljus.

Med de läckra nya mässing färger utstrålar Opala av retro futuristisk charm som aldrig förr. Både det klassiska och nu särskilt det moderna hemmet kommer att kunna sätta den avgörande touchen på inredningen med en Opala i vardagsrummet. Den danska kvaliteten går inte att missta med material som alltid, kommer från den absoluta översta hyllan. Lampan kommer som både bordslampa och golvlampa, vilket ger en hög grad av flexibilitet i inredningen. Om du drömmer om en sann dansk klassiker som har visat sig vara särskilt ståndaktig mot tidens test, är en Opala det perfekta valet.

Se denna och alla andra vackra varianter av Opala här