Lunch i grönt med Flindt och Louis Poulsen - Nya Flindt Garden Pollare

den 9 juni 2021
Lunch i grönt med Flindt och Louis Poulsen - Nya Flindt Garden Pollare
I rättan tid till sommaren och de ljusa nätterna på terrassen kommer från den prisbelönta designern Christian Flindt i samarbete med Louis Poulsen den vackra nya Flindt Garden Pollaren. Den vackra utomhuslampan är en omedelbar klassiker med sin eleganta minimalistiska design och läckra indirekta belysning som lyckas ta fram det bästa i den vilda naturen såväl som i den strikta storstadsträdgården. Den graciösa designen kompletteras av den asymmetriska utskärningen, vilket ger den puristiska siluetten en ljus organisk touch. Med ljuskällan placerad högst upp på snidningen speglas ljuset nedåt i reflektorn, varifrån den sprider sig i en mild organisk källa över jorden innan den fångar och förför ögat.

Lampan är designad av danska Christian Flindt som har etablerat sig på den internationella scenen med sin unika talang för innovation och experimentellt förhållningssätt till allt från möbeldesign till belysning. Han inledde sitt samarbete med Louis Poulsen 2006 och har sedan dess vunnit många priser. Bland dem har han fått Bolig Magasinets designpris och 2014 ELFORSK-priset från Dansk Energi för Flindt Pullert, vars framgång har gett upphov till den senaste Flindt Garden-modellen. Den fantastiska funktionalistiska designen är klassisk för en Louis Poulsen-lampa, som sedan 1874 alltid har varit att känna till den ikoniska balansakten mellan form och syfte.

Flindt Garden finns i både en varm naturlig Corten-nyans eller en svalare puristisk aluminiumfärg. Dessutom finns den även i två olika höjder och med tre olika monteringslösningar, vilket tillsammans ger en hög grad av flexibilitet i installationen. De vackra pollarna gör sig extra väl uppradade i strikta linjer längs trädgårdsstigen eller längs gräsmattans kant, varifrån de förtrollar kvällsmörkret med sin vackra eleganta utstrålning och inbjudande ljus. När de ljusa nätterna närmar sig klimax och det är dags att flytta kvällskul ut i det gröna blir en Flindt Garden oumbärlig för att lyfta fram och komplettera alla trädgårdens vackra detaljer.

Se de vackra sorterna av Flindt Garden här