Grupa’s Arigato 45 – Precision, balans och elegant

den 28 april 2021
Grupa’s Arigato 45 – Precision, balans och elegant
Med ett leende bugar vi oss för nya Arigato 45 och säger innerligen Domo Arigato till kroatiska Grupa för denna vackra nya modell i den spännande Arigato-serien. Denna nya Arigato-lampa har en större skärm som nu mäter 45 centimeter jämfört med 22 på de tidigare modellerna. Den vackra nya skärmen förstärker den vackra kontrasteffekten med de tunna men ändå starka och graciösa armarna. Lampans estetiska uttryck väcker minnen om Fjärran Östern. Namnet är en hyllning till den precision, balans och nåd som demonstreras av regionens kampsportsutövare, som alltid avslutar sin sparring med ett tack: Arigato.


Den unika designen kommer från kroatiska Grupa Products. Här samarbetar Filip Despot, Ivana Pavic och Tihana Taraba för att skapa lampor som förenar innovation, funktionalitet, minimalism och flexibilitet. Denna filosofi är tydligt rotade i alla Arigato-lampor med sina rena enkla linjer och enkla monokroma färger. Uttrycket är nästan skandinaviskt i sin stilrena enkelhet, men med en spännande pust av österländskt mysterium och elegans som gör lampan speciell. Den dolda ljuskällan reflekteras från skärmens vita insida för ett behagligt diffust ljus som inte bländar vid vare sig matbordet eller soffan.


De starka armarna har ett imponerande intervall på upp till 140 centimeter och kan, som en sann karatemästare, enkelt glida från position till position både horisontellt och vertikalt. På samma sätt kan skärmen både lutas och vändas, så ljuset alltid faller perfekt för alla tillfällen. En Arigato taklampa eller vägglampa ger ett starkt industriellt utseende som särskilt passar det moderna dekorerade hemmet. Arigato 45 kan hängas i par, vilket ger en fantastisk effekt av två duellerande armar och fullbordar det distinkta utseendet.


Se hela den spännande Arigato 45-serien här