Se detta års unika Limited Edition från Louis Poulsen - PH 2/2 Frågetecknet

den 1 september 2021
Se detta års unika Limited Edition från Louis Poulsen - PH 2/2 Frågetecknet
Välkommen årets unika Limited Edition från Louis Poulsen: PH 2/2 Frågetecknet designades ursprungligen av Poul Henningsens 1931. Den eleganta bordslampan har tydligt tagit sitt namn från sin form, som har stora likheter med ett frågetecken.

Med en mässingsram är den nya lanseringen trogen originaldesignen från 1931 och samtidigt extremt modern i dagens inredning. Lampan är naturligtvis utrustad med det välkända treskärmssystemet, som skapades av Poul Henningsen redan 1926. De munblåsta skärmarna är gjorda av klassiskt opalglas, som är glansigt på utsidan, medan insidan har en matt sandblästrad yta.

I mitten av ramen har lampan ett litet handtag placerat. Genom att vrida handtaget har du möjlighet att luta lampans övre del och därmed justera ljusets position. Lampan är därför helt idealisk som lampa vid skrivbordet, där den ger ett trevligt och praktiskt läs- eller arbetsljus. Strömbrytaren är placerad på basen – strax under graveringen av Poul Henningsens initialer. En placering som kan spåras hela vägen tillbaka till 1930-talets frågetecken-bordslampor. Den ursprungliga detaljen, tankeväckande formspråk och exklusivt material gör Limited Edition-bordslampan till ett tidlöst verk som omedelbart ger rummet en stilfull elegans.

Lampan tillverkades fram till mitten av 1950-talet. Med lanseringen av årets Limited Edition är det första gången på över 60 år som lampan sätts i produktion.

Skynda dig att beställa ditt exemplar av PH 2/2 frågeteckenhär . Observera att lampan endast är tillgänglig från den 1 oktober till 31 december 2021 (finns att förbeställa från 1 september 2021)