Snoopy Bordslampan – Nu i original Orange

den 14 januari 2021
Snoopy Bordslampan – Nu i original Orange
Som en hyllning till den finurliga seriefiguren, designade Bröderna Castiglioni år 1967 Snoopy Bordslampa. Lampan skulle visa sig bli en sann klassiker, som går till historien som en av de mest populära lamporna någonsin.

Under originalproduktionen på 60-talet gjordes lampan i orange, grön och svart, men den gröna och orange versionen gick ur produktionen efter kort tid. Den vackra gröna lampan kom tillbaka på marknaden igen år 2018, då naturen på allvar tog sig in i inredningen – inte bara i form av växter, utan också med naturliga material (exempelvis marmor som vi ser här), samt med naturliga färger, speciellt då den gröna färgen.

Snoopy Orange – snygg twist i inredningen

De klassiska pangfärgerna kännetecknar retrostilen, som fortfarande har stort inflytande på vår inredning. De kraftiga färgerna ses speciellt i samband med mindre möbler och lampor, där de fungerar som ett snyggt motspel till den minimalistiska stilen. Den Orange Snoopy passar därför perfekt till att skapa personlighet och en liten twist i inredningen.

Lampan ger dessutom ett behagligt och inbjudande ljus i rummet. Utöver det nedåtriktade ljuset, har lampan tre hål på toppen av skärmen som tillåter ett diffust ljus att tränga ut i rummet. De tre hålen var ursprungligen tänkt som kyl-hål, som hjälpte de tidigare glödlamporna att bli av med värmen.

Se Snoopy Bordslampa här