Louis Poulsen lanserar Panthella 320 Bordslampa

den 4 januari 2021
Louis Poulsen lanserar Panthella 320 Bordslampa
Med en mission om att skapa en lampa, som inte bara reflekterar ljuset i skärmen, utan också i lampans organiska fot, designade Verner Panton 1971 den ikoniska lampan; Panthella Bordslampa. Dess avbalanserade design reflekterar ut ljuset i 360 grader ut i rummet och du får ut det optimala av din bordslampa.

Lampan kan år 2021 fira sitt 50-års jubileum. I det avseendet lanserar Louis Poulsen den populära bordslampan i en ny storlek – den perfekta mellanstorleken.

Panthella 320 Bordslampa - Den perfekta storleken

Lampan designades ursprungligen med en höjd på 58 cm och en diameter på 40 cm. Hösten 2016 hade Panthella MINI Bordslampa världspremiär. Med en höjd på 33,5 cm och en diameter på 25 cm, är miniversionen mycket mer allsidig och kan enkelt integreras i inredningen – även där det är trångt.  

Med den nya Panthella 320 Bord, strävar Louis Poulsen efter att träffa den perfekta mellanstorleken; En höjd på 43.8 cm och en diameter på 32 cm.


Panthella bordslampa med ny finish – Metalliserad Mässing


Utöver den nya storleken kommer den populära lampan i en ny metalliserad mässingsfinish. Den nya finishen är i metall med spegeleffekt, skapar ett eko av Verner Pantons fascination av design. Den metalliska finishen låter Panthella utvidga sin funktionalitet, genom att skapa varma reflektioner och djup, medan lampans karaktäristiska organiska former samtidigt kommer till dess uttryck.

Panthella 320 bordslampan kan köpas här, där du hittar lampan med tre olika finish; högglansförkromad, opal eller den nya metalliserad mässingsfinish.