Nyt varumärke - Ta gott emot Artek

den 23 februari 2021
Nyt varumärke - Ta gott emot Artek
Vi är glada att välkomna Artek till Lampemesteren. Det finska varumärket är ett av finlands största och mest erkända designvarumärken – och inte utan anledning. Deras eleganta kollektion har fantastisk belysning som har stor effekt på rummets omgivningar. Artek är särskilt känd för sin tradition i kvalitet, liksom deras respekt för naturen som genomsyrar de flesta.

Artek Start, med Alvar Aalto
Designern Alvar Aalto visste redan vid 9 års ålder att han ville bli arkitekt. Han hade en ovanlig känsla för att skapa en helhet i sin design. Han började därför designa möbler, hemtillbehör och belysning som passade till varje enskild byggnad. Mot bakgrund av den ökande efterfrågan grundades Artek 1935, där det bland annat var möjligt att köpa hans design.

Namnet "Artek" är en kombination av orden "Konst" och "Teknik". Häri ligger viljan att kombinera teknisk expertis inom produktion, med konstnärlig design och material av bästa kvalitet.

Finsk design har alltid ansetts vara mer än bara design – det är en livsstil som står i nära kontakt med naturen. Detta kan ses både i deras övervägande av naturen och deras förmåga att fläta in naturen i sin design. Perfekt i förhållande till tidens trender, där man fortfarande försöker dra in naturen i inredningen.

Se urvalet av Artek-lampor här