NYHET - Limited Edition från GUBI - 90 år med Bestlite

den 25 september 2020
NYHET - Limited Edition från GUBI - 90 år med Bestlite
För att markera 90-årsdagen av lampan 2020 lanserar GUBI en Limited Edition Bestlite serie bestående av BL1 Bordslampan, BL3 Golvlampan, samt BL5- och BL7-vägglamporna i en nickelfinish. Endast 300 stycken av varje modell tillverkas, var och en med en liten metallplatta, med "Bestlite 90" logotyp ingraverat. Den minimalistiska men distinkta designen har starka referenser till Bauhaus-stilen – en modern klassiker som passar alla hemmakontor, arbetsområden eller som belysning på nattduksbordet eller på byrån i vardagsrummet.

Den eftertraktade Bestlite Bordslampan ritades av Robert Dudley 1930. Den blev välkänd i Storbritannien när den dåvarande premiärministern Winston Churchill personligen valde Bestlite Bordslampan till sitt skrivbord. Historien säger att han även tog med sig lampan på sina otaliga resor runt om i världen. Det var det stora genombrottet för Bestlite lampan, som med tiden är älskad av arkitekter, designers och designälskare och anses idag vara en sann klassiker.

Bestlite-kollektionen är en av Gubis bästsäljande produkter och med 90 år på ryggen har lampan visat sitt värde som en tidlös designklassiker.

Se BL90 Limited Edition-serien i nickel här, där den kan beställas från den 3 september – Gäller så länge lagret räcker!