NYHET - PH5 lampan i tre nya autentiska nyanser

den 14 augusti 2020
NYHET - PH5 lampan i tre nya autentiska nyanser
Som ett tillägg till PH5 lampserien kommer taklampan nu i tre nya färger; svart, vit eller en fräsch blå. De nya monokroma färgerna ger den klassiska PH5-lampan ett mer autentiskt utseende. En autentisk look som passar perfekt in i den moderna inredningen, där heminredningen inte bara ska vara vacker, utan gillar att berätta en historia och framkalla en känsla. Samtidigt ligger fokus på funktion i hemmet och här kommer lampans nedåt- och bländfria ljus rakt över soffan eller matbordet.

PH5 Lampa - Extraordinär lampdesign av Poul Henningsen
I början av 1920-talet hade det elektriska ljuset på riktigt kommit in i de privata hemmen. Den danske formgivaren, arkitekten och författaren Poul Henningsen var inte nöjd med den nya belysningsformen, som enligt honom kastade ett omöjligt ljus; antingen var ljuset för skarpt eller så svalde skärmen det mesta av ljuset. Han skapade därför den första PH-lampan som dolde ljuskällan och reflekterade samtidigt ljus i omgivningen.

Lampan var en stor framgång, men på grund av den ständiga förändringen i form och storlek på ljuskällan, bestämde han sig för att göra en vidareutveckling av lampan, som hyste de nya glödlamporna; PH5-lampan, uppkallad efter sin 50 centimeter långa diameter, blev en succé och finns nu i många olika färger. 2017 lanserades den i en mindre storlek på 30 centimeter, kallad PH5 Mini.


Se både PH5 og PH5 Mini taklampan här, i de nya monokroma färgerna.