Gör vardagen lite roligare, med en annorlunda lampa från SELETTI – Nytt märke i Shoppen

den 20 mars 2020
Gör vardagen lite roligare, med en annorlunda lampa från SELETTI – Nytt märke i Shoppen
Ett absolut spännande och annorlunda märke har precis landat i shoppen - Seletti. Det italienska märket, kännetecknas med deras lekande design, som är inspirerad av föremål från vardagen. De ovanliga kombinationerna, med en enastående referens mellan pop-art, konst och personlighet bygger på en okonventionell tankegång.


Med Seletti har du möjlighet för att få en unik och personlig belysning i din inredning. Ta för exempel Bouche Bordslampan - En bordslampa som är inspirerad av apotekflaskan. Den gulbruna glasflaskan, har i förbindelse med nutidens retrovåg, blivit ett dekorativt element i många hem. Designaren Alessandra Zambelli, har här kombinerat den simpla flaskan med nyare teknologi, genom att placera ett liten spiralformat neonrör inuti flaskan. Flaskans ljus skiner genom det färgade glaset och ger ett särskilt stämningsljus.

Därutöver kan du få sällskap av flera lampor, som är inspirerat av djurvärlden; Monkey Lamp, Bird Lamp och den lilla Mouse Lamp. De är alla tre designade av Marcantonio Raimondi Malerba och är ett bra exempel på dekorativ design, med personlighet och humor. Därutöver skapar djuren en trevlig, trygg och avslappnande stämning i hemmet, som är ett must i den stressiga vardagen.

Ingen Monkey Lampa utan en Banan Lampa


Speciellt den oemotståndliga lilla apan med den lysande glödlampan i handen, har fått mycket stor uppmärksamhet. Den håller dig sällskap och samtidigt är den ett uttryck för vår önskan om en glad vardag utan bekymmer.

Naturligtvis har Seletti också en lampa som är inspirerad av tidens mest populära frukt- Banana Lamp! Designerduon Studio Job, har i mer än 15 år utvecklat modern design med ett personligt uttryck. De passar lätt in i Selettis konstnäriska universum, med deras kreativitet och förmåga att skapa iögonfallande inredning. Deras ikoniska och tecknande serie- liknande stil, tar fram leendet på läpparna och deras bananlampa är inget undantag.

Made In Italy


Seletti grundades i 1964 av Romano Seletti och ägs idag av hans son, Stefano Seletti. Det hela startade som ett mindre importverksamhet, som sålde tennkoppar, halmmattor, plastduvor mm. på de små lokala marknaderna i Italien. Då Stefano blev ansatt i firman som 17åring, utvecklade han snabbt sina egna idéer. Det gick primärt ut på att ersätta de ordinära  föremål i vår vardag, med ovanliga och dekorativa objekt - början på det karaktäristiska uttrycket, som är kännetecknet för Seletti idag.

Utan att gå på kompromiss med den höga kvaliteten, som hör till "Made In Italy" märket, är det stor fokus på förbättring, innovation och originalitet. Seletti är absolut ett av de märken som skiljer sig mest från mängden.

Skapa personlighet i din inredning med en extravagant Seletti lampa. Du hittar vårt urval här.