NYHET - 16PLUS från designmärket Mazo

den 19 mars 2020
NYHET - 16PLUS från designmärket Mazo
Hälsa välkommen till det danska designmärket; Mazo. Mazo blev lanserat i våren 2019, där de samtidigt presenterade deras första lampkollektion 16PLUS.

Mazo producerar och lanserar ikoniska internationella designklassiker. Med de exklusiva rättigheterna att tillverka och lansera möbler från den danska arkitekten Magnus Læsøe Stephensen (1903-1984), tror de att de mest framåtriktade mönstren skapas genom att omfatta tidigare erfarenheter. De skapar nya mönster i kvalitetsmaterial i samarbete med nya och dedikerade designers som, precis som Mazo, har en förkärlek för nordisk och japansk design och förstår balansen mellan funktion och skönhet.

16PLUS designades ursprungligen 1979 av den danska / japanska designern Snorre Løsøe Stephensen . Snorre hittade sin väg in i lera- och porslinsvärlden i ett lekfullt samarbete med sin far Magnus Løsøe Stephensen. Under en lång tid bodde Snorre i Japan, där han studerade japansk porslinstradition och japansk hantverk.

Serien med lampor består av två typer av vägglampor, två taklampor och en bordslampa - alla är byggda runt den eleganta lampskärmen i benporslin, som på en gång både är ömtålig utseende och skyddar ögonen från bländande. På grund av styrkan hos benporslin kan det göras tunnare än traditionellt porslin, vilket gör det lättare och mer elegant i uttrycket.

Genom det tunna porslinet lyser ett mjukt ljus med en stämningsfull effekt samtidigt som det ger direkt ljus från skärmöppningen. Både bordslampan, vägglamporna och den ena taklampan kan ställas in för att maximera nyttan av direktljuset.
Se hela 16PLUS serien här.