NYHET - Caleo TV Taklampa – Nu är den här!

den 19 mars 2020
NYHET - Caleo TV Taklampa – Nu är den här!
En elegant och exklusiv nyhet som tänds i höstmörkret är Caleo TV-taklampan från det välkända LE KLINT . Det designades av Rikke Frost , som du kanske känner till från programmet Danmarks nästa klassiker . I programmet får fem begåvade designers att utforma en klassiker inom olika kategorier. Bland kategorierna; soffor och lampor, som båda vann av den Aarhusiska designern Rikke Frost.

Efter programmet har LE KLINT valt att sätta Rikkes vinnarlampa i produktion och utvidga serien med två mindre pendlare. Lampan är gjord för att passa perfekt i deras klassiska kollektion och samtidigt lägger till något helt nytt; Det är en ny tolkning av den välkända vikningstekniken, med en känsla av öst origami - det är både klassiskt och modernt i sitt uttryck, de passar perfekt in i LE KLINTs DNA, där dansk design och kvalitetshantverk också får stor uppmärksamhet.

Lampskärmen viks i papper med en metallupphängning. Inuti den sfäriska skärmen är ljuskällan dold och ger ett fantastiskt diffust ljus när lampan är på och verkar lätt och elegant när den hänger i taket. Det är perfekt över matbordet, där det tänds och samtidigt fungerar som ett dekorativt element i hemmet - även när den är avstängd.

Taklampan har kallats "Caleo", som på latin betyder "höjdpunkter". Naturligtvis hänvisas till de bruna strängarna som framhäver lampans veck.

De två mindre taklamporna i Caleo-familjen har samma mönster och strängar, medan hängningen och riktningen på mönstret liknar lamporna vi känner från LE KLINT. Varje lampa har sin egen form, men fortfarande en distinkt röd tråd och kan hängas ensam och tillsammans.

Du hittar Caleo Small, Caleo Medium och Caleo TV Taklampan här.