NYHET - KAISER Idell 6722 - Nu som taklampa

den 14 januari 2020
NYHET - KAISER Idell 6722 - Nu som taklampa
Vi känner redan KAISER Idell 6722-T Bordslampan samt KAISER Idell 6722-W Vägglampan från Fritz Hansens sortiment. Nu kan den minimalistiska och stilrena lampa också finns som en helt enkelt KAISER Idell 6722-P Taklampa - fyra olika moderna färger; Russet Red, Smooth Slate, Soft Ochre och Svart (högglans). De varma färger är som taget från 70’talet och passar perfekt in i tidens tendenser, där vi söker den lugna och komfortabla stämning, genom att omge oss med fridfull och inbjudande skönhet i inredning.

Med en diameter på 14,4 cm är det oändligt många möjligheter för att använda taklampan i inredningen; Häng den i ett par över matbordet eller över det föredragna arbetsområdet i köket, där det nedåtgående ljuset lyser upp ytan. För ett dekorativt uttryck, kan den användas i en klunga på exempelvis 3 stycken - ev. i olika färger, till att lysa upp i ett av hemmets mörka hörn.

Lampans höga kvalitetsnivå är genomförd, med en svart tygsladd, som likaså ger lampan ett exklusivt uttryck. Perfekt i en tid, där vi strävar efter att omge oss med lyxiga objekt i vardagens inredning.

Symbol på Bauhaus rörelsen
I 1930-talet designade Christian Dell den första KAISER Idell lampan. Han hade en fantastiskt känsla för detaljer och hans lampor vittnar om precisionsteknik och hantverk på hög nivå.

Den såldes för första gången i 1936 och det har sedan dess kommit flera sorter av den ikoniska lampan - bland annat den populära KAISER Idell 6722 serien. KAISER Idell lampan står som en tydlig symbol på Bauhaus-rörelsen och även om hans design har nästan 90 år i nacken, är den fortfarande bland en av de mest populära lampa världen över.

Se hela den stilfulla KAISER Idell 6722 serien här.