Louis Poulsen lanserar fyra lampor i Black Edition – I begränsad period!

den 27 november 2019
Louis Poulsen lanserar fyra lampor i Black Edition – I begränsad period!
I 2012 började Black Friday på allvar att dyka upp här hemma. I starten var det en online sak, där webbutikerna, gav procent på en rad varor, medans de fysiska butikerna först kom några få år senare. Idag är det mycket större ön det och vi känner alla till fenomenet.

Louis Poulsen lanserar i förbindelse med Black Friday 2019, fyra av deras ikoniska lampor i en svart version. Men endast i en begränsad period från 29 november till 31 december 2019. Så om du alltid har önskat dig en  PH 3½-2½ Bordslampa, PH 3½-3, PH5 eller PH5 Mini Taklampa i en svart version, så är det nu du ska slå till!

De fyra lamporna är designad av den erkända Poul Henningsen. Han hade en speciell tillgång till belysning, vad det angår struktur, skuggor, bländning och färgangivelser. Sedan Louis Poulsen inledde ett samarbete med Poul Henningsen i 1920, har de skapat design och belysning med utgångspunkt i hans treskärmssystem, samt hans syn på design och belysning.

Då Poul Henningsen första gången såg den elektriska glödlampan i starten av 1920 talet, var han inte nöjd med det ljus man fick från glödlampan. Han satte sig därför för att utveckla en lampskärm, som både dolde ljuskällan och reflekterade ljuset ut i rummet. Hans arbete resulterade i 1926 i det fantastiska treskärmssystemet, som gav ett helt fantastiskt bländningsfritt ljus.

Bland annat är de två lampor; PH 3½-2½ Bordslampa och PH 3½-3 Taklampa byggd upp omkring treskärmssystemet och är två av de lampor som kommer i en Black Edition.

På bakgrund av utvecklingen inom glödlampan, gjorde Poul Henningsen i 1958 en vidareutveckling av hans system: femskärmssystemet, för att tillpassa lampans egenskaper i förhållande till de nya ljuskällorna. Med stor succé skapade han PH5 Taklampan, som är fullständigt bländningsfri, oavsett vilken ljuskälla man väljer och oavsett vilken höjd lampan hänger i. PH 5 Taklampan och PH 5 Mini Taklampa är byggd upp omkring det skärmssystem och kan resten av 2019 beställas i den svarta versionen.

PH Lamporna är i dag populär som aldrig förr, och endast i 2019 kan du få de fyra unika Black Friday lampor. Du kan beställa din lampa här.