Årets lamphit - Kaiser Idell Bordslampa, Special edition

den 27 september 2019
Årets lamphit - Kaiser Idell Bordslampa, Special edition
Christian Dell stod i spetsen för Bauhaus' metallverkstad och hade en fantastisk känsla för detaljer. Han designade Kaiser Idell Luksus Bordslampan, som för första gången såg dagens ljus i 1931. Även om lampan nästan har 90 år på nacken är den fortfarande aktuell. Den allsidiga och minimalistiska lampa passar perfekt in i den moderna inredning och står idag som en symbol på Bauhaus-rörelsen.

Bauhaus-perioden kan i 2019 markera sitt 100 års jubileum och Fritz Hansen lanserar i den förbindelsen bordslampan i en specialutgåva. Den eleganta och tidslösa bordslampan kommer med detaljer i mässing, som fortfarande slår i 2019 och går hand i hand med den nordiska inredningen. Den varma gyllene färgen står i snygg kontrast till basen och skärmen, som är lackerad i matt svart och ger bordslampan en sofistikerad look.

Hela lampserien är uppbyggd om det världspatenterade kulledet (1930) och har "Original KAISER Idell" stämplad i toppen av den karaktäristiska lampskärmen.

Det är ingen tvivel om att den nya vackra Kaiser Idell Bordslampan i svart och mässing, är ett riktigt dekorativt element till den moderna inredning och vi har stora förväntningar om att den blir årets stora lamphit!

Läs mer om specialutgåvan från Fritz Hansen här