NYHET / / JWDA Golvlampa från Menu

den 27 september 2019
NYHET / / JWDA Golvlampa från Menu
Som ett tillskott till den vackra och enkla serien JWDA från Menu, kommer nu JWDA Golvlampan. Som resten av serien är golvlampans design minimalisk utan överflödiga detaljer och utfört i materialen opalglas, mässing/brons och marmor.

Det är något lyxigt över marmor, som redan fårr mycket uppmärksamhet i inredningen världen över - men vi är absolut inte färdiga. Även romerna älskade att använda marmor och den passar fortfarande perfekt in i den nordiska stilen, så vi svärmar runt om den lite ännu.

Menu har här satt en fot av marmor, tillsammans med ett stativ av antingen mässing eller brons, som har den gemensamma egenskapen att de tillför värme till lampan och ger en supervacker kontrast till den kalla marmorn. Tillsammans med den stora runda lampskärmen av opalglas, är golvlampan både delikat och rå. Den passar in i varje hem och kan användas på alla ställen, där det finns behov för ett mjukt och behagligt ljus. De runda formerna ger ett varmt uttryck och är inbjudande.

Joans Wagell står bakom designen av hela JWDA-serien och har hämtat inspiration från den klassiska oljelampan. Han säger själv om serien, att han önskade att skapa en produkt, som kunde användas varje dag och bli en del av folks liv - med detta sköna resultat, måste vi säga att han har träffat rätt.

Se de två varianter av JWDA Golvlampan här, där du också hittar resten av den eleganta och moderna serien.