NYHET - Ny ikon från Verner Panton

den 27 september 2019
NYHET - Ny ikon från Verner Panton
Verpan har varit i Verner Pantons arkiv av vackra teckningar och funnit en karaktäristisk och skulpturell design. Den nya Hive Taklampan har aldrig förr varit i produktion, men vi är glada för att Verpan valt att få liv i de originalskisser från 1960.


Verner Panton var som bekant före sin tid, då han tecknade många av sina lampor. Hive Taklampan är bestämt inte ett undantag - den vackra lampan i polerad aluminium påminner allra mest om något från "Out of Space", medans formen samtidigt leder tankarna till en futuristisk bikupa.
Taklampan är uppbyggd av skärmar i olika storlekar, som ger ett generöst nedåtriktat ljus och kompletteras av ett mjukt diffust sidoljus. Det behagliga ljuset gör taklampan med en diameter på 48 cm, ytterst lämplig över matbordet, där den lyser upp omkring sällskapet utan att blända.

I 2019 strävar vi fortfarande efter att få mer värme och mysigt in i inredningen. Därtill passar Hive helt perfekt - De mjuka former bidrar med värme till rummet, medans associationerna till en bikupa, skapar en trevlig varm stämning och ger en känsla av att få naturen med in i inredningen.

Om du fortfarande svärmar över den skandinaviska och minimalistiska inredningen, är denna stilrena lampa en läcker detalj, som sätter prägel på inredningen. Den vackra lampan tillför ett elegant och sofistikerat uttryck och drar till sig en mycket välförtjänt uppmärksamhet från alla som träder in i rummet.

Du kan hitta mer information om den vackra Hive Taklampan här