NYHET - Lampemesterens Flowerpot – Soft Green

den 20 september 2019
NYHET - Lampemesterens Flowerpot – Soft Green
Så kan vi äntligen lyfta snöret för vår egen utgåva av Flowerpot lampan. Vi har i samarbete med &tradition, utvecklat vår egen utgåva av den sköna Flowerpot VP3 Bordslampa och Flowerpot VP1 Taklampa i Soft Green.

Flowerpot taklampan designades av Verner Pantons i 1969, där han experimenterade med nya material, som plast, plexiglas, stål, skumgummi och andra syntetiska tyger. Med inspiration från Flowerpower rörelsens "peace, love and harmony", samt upproret mot de tidigare generationernas normer, materialism och familjeideal, designade han Lampan som en hyllning till hela rörelsen.


Lampan blev snabbt populär och hängde efter kort tid, i många privata hem världen över. Med bakgrund av succén med Flowerpot VP1 taklampan, designade han o 1971 Flowerpot VP3 bordslampan, som likaså fick stor succé.

Lampan gjorde comeback i 1990-talet där det stora intresset för 1960- talets och 1970-talets design uppstod. Man var på den tiden väldigt lyckligt lottad om man hitta lampan på loppmarknader eller internet, men den blev som tur var återlanserad i 2003, då &tradition tog den klassiska designen tillbaka i liv.

Designklassiker i naturens favoritfärg


Sedan 1960 har Flowerpot lampan varit känd för sitt stora urval av färger. Idag, är det fortsatt många färger att välja mellan och med Lampemesterens nya utgåva, är det en till.

Det är aldrig ett enkelt uppdrag att välja en färg, men efter lång tids övervägande och grundlig trendresearch, har valet fallit på Soft Green. Den lugna gröna färgen - en lätt gul - baserad grön, som är tagen direkt från den böljande ängen. Den neutrala färgen ger känslan av stillhet och lugn och ro, och är lätt att integrera i den skandinaviska stilen.

Färgen passar lätt i tidens trend, där mental sundhet och wellnessrörelsen fortfarande är i fart. Samhällets växande intresse inom välbefinnande, egenvård och återförening med naturen, har skapat fokus omkring naturens färger i inredningen och härtill passar den mjuka gröna färg perfekt.

Är du med på nutidens retrogrupp är lampan ett måste i hemmet. Den tidslösa lampan har i den grad visat sitt värde som designklassiker - ett unikum som symboliserar ett stycke dansk designhistoria och designmässigt passar in i många stilarter. Vi är inte i tvivel om att kombinationen av den lugna gröna färgen och Verner Pantons praktfulla lampa blir en stor hit.

Köp den sköna Flowerpot i Soft Green här.