Parachilna - spansk design i ikoniskt danskt sällskap

den 6 juli 2018
Parachilna - spansk design i ikoniskt danskt sällskap
I rum 506 i ikoniska Radisson Blu Hotel i Köpenhamn hänger det en Aballs taklampa från Parachilna. Hotellet, som tidigare hette SAS Royal Hotel, finns det också ett rum 606. Det enda rummet som fortfarande står kvar precis som Arne Jacobsen designade det tillbaka vid år 1960 då hotellet för första gången öppnade sina dörrar. Allt av hotellets inredning är ursprungligen designat av Arne Jacobseb och flera designikoner skapades i just detta hotell.

Att en av Parachilnas taklampor hänger på ett av hotellets rum är inte en tillfällighet. Designern bakom märkets Aballs-serie Jaime Hayon har nämligen inrett rummet. Rum 506, som hotellet också kallar Fritz Hansen Comtemporay – inspirerat Signatur Suite, är en kombination av det danska och spanska designspråket. Det är inrett i samarbete med Fritz Hansen som en hyllning av Arne Jacobsen. Jaime Hayon har designat flera möbler för Fritz Hansen och han har därför stått i spetsen för Fritz Hansens inredning av Radisson Blu Hotels rum 506. Aballs taklampan kompletterar vackert Danmarks allra första och mest ikoniska designhotell.

Vill du också inreda med en av framtidens designikoner? Hitta din nya Aballs lampa bland vårat stora urval från Parachilna här.