FLOS STORIES: Almendra - naturens nya lysande magi

den 24 februari 2024
FLOS STORIES: Almendra - naturens nya lysande magi
I en förtrollande symfoni av design och natur skapar den spanska designern Patricia Urquiola ett mästerverk av ljus - Almendra. Detta modulära belysningssystem hyllar mandelträdets former och färger på ett sätt som framkallar poesi i luften. Ett ambitiöst projekt som inte bara omfattar estetik utan även hållbarhet, allt med stöd av exceptionell design och teknik.

Patricia Urquiolas vision för framtiden
"Almendra är både fröet och ljuset, och det lever inuti skalet, som en liten hydda, ett utrymme som innehåller fröet och skyddar det. Jag ville utforska mandelns energi. Lampan är fortfarande ett mekaniskt föremål, men inom en snar framtid föreställer jag mig en lampa som öppnas och stängs, som har sin egen rörlighet.".

Poesi, ljus och hållbarhet i en vacker syntes
Almendra finns i 3 olika modeller: Almendra Arch, Almendra Organic, som påminner om trädgrenar, och Almendra Linear, som består av modulära blad där 3, 4 eller 6 moduler kan grupperas tillsammans i ett korsvis mönster.

På väg mot hållbarhet
Almendra uppfyller kraven i ISCC:s (International Sustainability & Carbon Certification) protokoll och är utformad med hållbarhet i åtanke. Dess blad och diffusorer är tillverkade av en speciell polykarbonat som härrör från en biprodukt från papperstillverkning, och inget lim används för att montera produkten. Almendra kan demonteras helt och hållet, vilket innebär att varje del kan återvinnas.

Naturlig färgpalett
Patricia Urquiola har valt en mycket naturlig färgpalett som inspirerats av mandelträdets färger. Vackra matta ytor som Off-White, Nude, Ocher, Anthracite kompletteras av två metallicfärger, Bay Blue Metallized och Lilac Metallized.

Modulär och justerbar belysning
Alla Almendra-modeller gör det möjligt att ändra ljusriktningen under installationen. Varje blad kan roteras i steg om 60º för att uppnå en annan konfiguration och ljusstämning. Bladen kan placeras i de angivna positionerna (A-B-C-D-E-F) så länge armaturens symmetri respekteras, så att lampan förblir balanserad när den monteras.

Lägg till en touch av naturlig magi i ditt hem med Almendra - Se hela sortimentet här

Originaltext av FLOS i FLOS STORIES