Berika ditt vardagsrum, sovrum eller kontor med en äkta dansk klassiker. Se de vackra bordslamporna med mässingstopp här!

den 1 april 2024
Berika ditt vardagsrum, sovrum eller kontor med en äkta dansk klassiker. Se de vackra bordslamporna med mässingstopp här!
Classic Collection från Warm Nordic har samlat ett antal vackra kreationer från danska inredningsarkitekter under 50- och 60-talen som passar utmärkt in i modern inredning, oavsett om stilen är minimalistisk, klassisk eller trendig. Många mönster från just denna period har ett tidlöst utseende och ett extravagant hantverk som sticker ut från moderna inredningar. Därför ger klassisk design inredningen en unik touch, och när den kombineras med modern design får hemmet en personlig och omfamnande stil.

En av huvudpersonerna i denna uppsjö av fantastisk design är Svend Aage Holm-Sørensen, som i egenskap av konstsmed hade en god förståelse för potentialen hos olika material och visste hur man skulle omskapa dem. Idag är Holm-Sørensens stil som designer inte bara inriktad på den nordiska marknaden, utan den internationella marknaden visar också intresse för designerns distinkta och experimentella uttryck. Det danska designermärket Warm Nordic har återutgivit flera av Holm-Sørensens vackra kreationer. Du kan hitta dem alla just här.

1952 designade Holm-Sørensen bordslampserien Brass Top, som är ett vackert exempel på dansk designs fantastiska förmåga att kombinera uppfinningsrikedom och enkelhet i vackra skapelser som har ett tydligt modernt, nordiskt utseende samtidigt som de behåller alla de eleganta funktioner som kännetecknar klassisk stil. Den namngivna skärmen, den matchande ramen och det sfäriska elementet i slutet av dragsnöret är tillverkade av massiv mässing, vilket ger lampan ett tydligt klassiskt utseende. Den asymmetriska lampskärmen i lackerad metall och sockelns iögonfallande design gör dock lampan till ett spännande blickfång med en unik personlighet. Skärmen har också karakteristiska ljushål längs kanten, vilket ger en extra dimension till ljuseffekten och skapar en unik signatur för lampkollektionen. Du kan hitta alla de vackra färgvarianterna av den vackra designlampan här.