Lugnande belysning med Alexei Iskos senaste designmästerverk Calm Wall Light

den 25 mars 2024
Lugnande belysning med Alexei Iskos senaste designmästerverk Calm Wall Light
En dag när den ukrainsk-danske designern Aleksej Iskos besökte Köpenhamns flygplats fångades han av en annons. Men det var varken innehållet eller produkten som fångade designerns uppmärksamhet, utan snarare formatet: det mjuka, textilliknande material som reklamen var tryckt på lyste upp med ett utomordentligt behagligt sken. Detta var början på idén till ett nytt lampkoncept och är ett exempel på Iskos fantastiska förmåga att hitta inspiration i vardagen och översätta vardagliga föremål och företeelser till ett vackert formspråk - materiellt, visuellt och funktionellt.

Lamporna i Iskos nya vägglampserie "Calm" kännetecknas av exakt samma behagliga ljuseffekt som gett upphov till seriens namn. Lampans utsida är täckt av en tätt vävd textil som jämnar ut ljuset och skapar en diffus ljuseffekt med en gradvis övergång från sidorna in mot lampans mitt. Ljuskällan bakom är en LED-modul som skapar en effektiv accentbelysning, perfekt för nästan alla rum. Samtidigt lyser ljuset även ut genom lampans baksida, vilket skapar en mörk kontrast i lampramen och ett harmoniskt ljusmönster på väggen.

Designen i sig kännetecknas av ett holistiskt synsätt med en obruten design och en detaljreducerad exteriör, vilket visar Iskos mästerskap och expertis inom skandinavisk minimalism inom inredningsdesign. Calm Wall Light finns i flera storlekar och färgvarianter med individuella färgband längs ramen som ger ett subtilt färgspel till den nyansneutrala designen. Lampan finns också med en inbyggd touchdimmer för att justera ljusstyrkan, vilket avsevärt utökar lampans användningsmöjligheter. För snabb och enkel manövrering av dimmerfunktionen kan du också köpa en sladd speciellt för Calm-serien.

Se hela Calm vägglampssortimentet här.