Två nya, vackra färgvarianter av Ray-pendeln från Globen Lighting

den 21 mars 2024
Två nya, vackra färgvarianter av Ray-pendeln från Globen Lighting
Öppenhet, transparens, lätthet och elegans är nyckelord för att beskriva belysningsserien Ray från svenska Globen Lighting. Serien, som består av pendel-, golv- och taklampor, är formgiven och designad av den irländska designern Patrick Hall, som också arbetar som VD för Globen Lighting. Efter 30 år som projektledare och designingenjör ligger Hall bakom flera framgångsrika belysningskollektioner och -serier. Du hittar hela vårt sortiment av Halls kreationer här.

Alla lampor i Ray-serien kännetecknas av sin öppna, dubbla metallskärm. Det hårda, solida mediet kompenseras dock av formen, som kännetecknas av mjuka kurvor och lätt asymmetri. Detta ger en delikat elegans och en vacker organisk look till den övergripande designen, vilket skapar intrycket av en lätt och svävande skärm - en riktig inredningshöjdpunkt. Hittills har pendlarna bara funnits i neutrala färger och i en mässingsversion. Nu återkommer dock den vackra designen i en ljusgrön och blå version som ytterligare förstärker designen genom sitt vackra färgspel.

Den konstfulla öppenheten som kännetecknar pendlarnas design omfamnar ljuskällan utan att avskärma den, vilket ger en klar och direkt belysning samtidigt som glödlampan blir en viktig visuell del av lampans övergripande uttryck. Av samma anledning är lampan utrustad med en E27-sockel som passar en mängd olika glödlampstyper. Det är en god idé att välja en globlampa som vackert kompletterar lampans utseende och lägger till ett dekorativt element till den övergripande ensemblen. Ett särskilt kännetecken för Ray Pendant är skärmarnas flexibla arrangemang, vilket gör att de kan arrangeras på en mängd olika sätt. Du kan välja om du vill arrangera lamporna mitt emot varandra i en vacker spegeleffekt eller inuti varandra, vilket skapar ett genialt samspel mellan mönstret i båda skärmarna.

Se båda Ray-hängena här