Perfekt belysning med Ghost-lampan från 101 Copenhagen.

den 29 november 2023
Perfekt belysning med Ghost-lampan från 101 Copenhagen.
Det danska designmärket 101 Copenhagen har lagt till några vackra belysnings- och inredningselement till sin nya kollektion, inklusive den moderna och fascinerande Ghost. Den är perfekt för alla som älskar modern minimalism och har en förkärlek för abstrakt konst. Med sin innovativa belysningsteknik, okomplicerade design och tydliga enkelhet passar Ghost alla moderna utrymmen och interiörer.

Liksom hela kollektionen är Ghost designad av den danska designduon Christian Sofus Hansen och Tommy Hildal, som också är huvuddesigners på 101 Copenhagen. Tommy Hildal har många års erfarenhet från modebranschen innan han inledde sin karriär som inredningsarkitekt. I centrum för hans arbete står ett intresse för material och den process genom vilken de blir konstverk, vilket återspeglas i alla Hildals omsorgsfullt utformade designföremål. Christian Sofus Hansen studerade arkitektur och design vid den kungliga danska konstakademin och är specialiserad på att kombinera traditionell design med modern teknik och produktionsmetoder. Sedan 2015 har dessa två designgenier arbetat sida vid sida med en rad fantastiska inredningsdesigner. Du kan hitta fler projekt av Christian Sofus Hansen och Tommy Hildahl här.

Den slående grafiska designen av Ghost-lampan bygger på minimalistisk konst och kombinerar ljus och skulptur i en slående design med en modern twist. Istället för konventionella lampskärmar och ljuskällor är Ghost en slående lampa med ett abstrakt, vridet mönster som bildar hela lamphuvudet. Det består av ett vitt akrylrör, bakom vilket det sitter en LED-ljuskälla som lyser upp hela strukturen när lampan är tänd. Den innovativa lampan finns i två olika storlekar, var och en med sitt eget fascinerande ljusmönster.

Mer information.