En vacker design får bra sällskap – Patrone nu som 5-lampskluster

den 3 juni 2021
En vacker design får bra sällskap – Patrone nu som 5-lampskluster
Kasper Thorups minimalistiska skönhet Patrone Taklampa har kommit i gott sällskap med fyra identiska lampor som tillsammans hänger i luften som frusna mässingsdroppar. Varje lampa är fortfarande handgjord av lokala hantverkare i Köpenhamn, där de vackra mässingscylindrarna med stor uppfinningsrikedom och omsorg perforeras. Uttrycket är fortfarande lika snyggt i sin enkelhet som originalet, men får nu en expansiv touch av dynamik genom tillägget av ytterligare fyra lampor i varierande höjder runt originalet. Tankarna svävar till en klassisk asiatisk vindharpa och ger rummet en touch av Feng Shui.

Kasper Thorup visar med denna underbara innovation återigen den kreativa energi han utvecklade 2019 när han briljerade i det danska TV-programmet Danmarks Nästa klassiker. Här kan du tydligt se den enorma fascination som den unga talangen har av de stora danska klassikerna och traditionen av funktionalitet och stil, där han är på god väg att bli arvinge. Ändå ser Thorup till att alltid ha ögon och öron öppna för nya inspirationskällor, var de än kommer ifrån.

Denna balansakt mellan det traditionella och det innovativa lyser starkt från Patrone Kluster taklampa, vilket sätter det välbekanta och nostalgiska i ett spännande nytt sammanhang. Blandningen av det råa industriella uttrycket med de läckra nordiska färgerna gör lampan till en säker träff, särskilt i det moderna nordiska hemmet. Funktionaliteten är naturligtvis fortfarande av största vikt med den läckra varma fläckar som lampklustret kastar under sig på golvet. Den mysiga stämningen går nästan att skära i med ett Patronekluster hängande i hörnet.

Se hela den läckra Patrone-serien I alla vackra format här