Soleil Pendel - Ny lampserie från LE KLINT

den 26 oktober 2020
Soleil Pendel - Ny lampserie från LE KLINT
Den nye pendeln från LE KLINT har fått namnet Soleil, som betyder sol på franska. Det refererar såklart till den likhet pendeln har med en strålande sol, när lampan tänds över matbordet. Den danska designern Philip Bro Ludvigsen har lyckats kombinera LE KLINTs välkända veckade veck, med en ytterst minimalistisk design. Lampans uttryck är därför både klassisk och modern, och passar in i alla typer av inredning.

”Önskan om att skapa belysning handlar också om en lust att göra något poetiskt i design. Det händer något speciellt under tiden i designprocessen, när man jobbar med belysning. När man väl väljer att tända glödlampan, ved man inte helt vad som kommer hända, det är lite oförutsägbart. Om det lyckas är det poetiskt. Det väcker ofrivilliga känslor, det tilltalar mig” i> – Citat från designern Philip Bro Ludvigsen år 2019, till boken ’Danska lampor 1920 till nu’.

Den vackra lampan hänger perfekt över matbordet – oavsett om det är i hemmet, restaurangen eller på ett café. Tack vare dess slanka design, tar den inte utsikten till resten av rummet, medan det nedåtriktade ljuset strålar ut över samlingspunkten.

Inbyggd dimmerfunktion – via Bluetooth
Pendeln kommer i två olika färger – Silver eller Thunder Sky, samt två olika storlekar med en diameter på 35 respektive 50 centimeter. Solei fås både med och utan ljusdimmer; den inbyggda Casambi dimmer, är en Bluetooth-styrd dimmerfunktion, som normalt är monterad i lampans tak-kopp. Du kan därför tända, släcka samt styra ljusets styrka från en app på din smarthpone eller tablet.


Se de olika versionerna här och välj din favorit