NYHET - Gå inte miste om Louis Poulsens PH Limited Edition 2020 - PH 2/1 bordslampan

den 1 september 2020
NYHET - Gå inte miste om Louis Poulsens PH Limited Edition 2020 - PH 2/1 bordslampan
Som en hyllning till Poul Henningsens lysande ljusfilosofi lanserar Louis Poulsen en ny Limited Edition varje höst, baserad på en av hans befintliga designer. I 2020 kan man därför köpa den unika Limited Edition 2020 - PH 2/1 Bärnstensfärgade glas-bordslampan från 1 oktober till 31 december.

De tre glasskärmarna är munblåsta i bärnstensfärgat glas, vilket bidrar till att ge en varm gyllene belysning i rummet. I kombination med en obehandlad mässingsram får lampan ett sofistikerat och inbjudande utseende som ger rummet en varm elegans.

Det välkända treskärmssystemet skapades av Poul Henningsen 1926. Han var inte nöjd med ljuset från den nya glödlampan, som verkligen hade tagit de danska hemmen. Han saknade den varma glöd som är känd från den gamla fotogenlampan. Han bestämde sig därför för att utveckla en ny lampskärm som minskade den obehagliga bländningen samtidigt förbättra ljuset från glödlampan. Han uppfann inte bara en ny lampskärm, men ett system som förändrade lampans historia.

Det är mer än 90 år sedan Louis Poulsen såg Poul Henningsen lampor och sedan dess flera Louis Poulsen lampor har producerats med initialerna PH. Idag är Poul Henningsen fortfarande en av de föredragna lampa designer. Hans arbete med förhållandet mellan ljusstruktur, skuggor, bländning och färgåtergivning, liksom hans fascination för det mänskliga behovet av både ljus och mörker, förblir grunden för Louis Poulsens ljusfilosofi.

Se PH 2/1 Bordslampan i bärnstensfärgat glas här, där den finns tillgänglig från 1. oktober till 31 december 2020