Ny medlem i LE KLINT-familjen; CYLINDER

den 22 april 2020
Ny medlem i LE KLINT-familjen; CYLINDER
De klassiska och välkända vita, plisséerna kommer nu i en ny version. Den nya serien har baserat på sitt formspråk fått det nya namnet; Cylinder. Hela serien består av Cylinder Taklampan i tre olika versioner, samt Cylinder-bordslampan i två olika storlekar.

Serien är designad med inspiration från Model 375, som lanserades i samband med LE KLINTs 75-årsjubileum 2018. Med utgångspunkt i LE KLINTs välkända DNA har fokus varit på att integrera det rena, enkla och skandinaviska uttrycket. Det tidlösa och organiska utseendet har en modern touch och passar enkelt in i den nordiska interiörstilen som världen fortsätter att omfamna och ta till sig.

Som kontrast till de vita skärmarna har lampan en bas eller upphängning i svartfärgad ek. Det ger serien en exklusiv touch som är kompletterad med en svart textilkabel. När lampan tänds lyser den vita pappersskärmen upp och avger ett diffust ljus ut i rummet. En vacker atmosfärisk lampa över matbordet, eller som mysig belysning på byrån eller nattduksbord.

Du hitar hela Cylinder serien här