ANGLEPOISE – Funktionell nyhet på webshoppen

den 14 januari 2020
ANGLEPOISE – Funktionell nyhet på webshoppen
Välkommen till de industriella och absolut funktionella lamporna från Anglepoise . Det brittiska varumärket är bäst känt för sin klassiska arkitektoniska lampa, men har genom åren bevisat att de kan göra mer än så.

Den klassiska arkitektlampan ses nu i många olika versioner. Anglepoise Original 1227 bordslampa , var den första som designades med vårkonstruktion uppfann av grundaren av Anglepoise; bilingenjör, George Carwardine . Efter att ha tagit fram den nya formeln för våren, upptäckte han att den kunde användas för att stödja en svängarm, som lätt kunde justeras medan han håller sin position stilla - som vi känner till den - från arkitekten lampan.

Idag finns det flera vidareutvecklingar av lampan, som också har varit en inspiration för hela Original 1227-serien , inklusive både pendelljuset, golvlampan, vägglampan och olika versioner av bordlampan.


Använd Anglepoise över hela inredningenOm du regelbundet arbetar eller studerar vid ett skrivbord eller skrivbord behöver du ett bra arbetsljus. Om du gillar den klassiska bordslampan mest kan du välja mellan flera praktiska lösningar - En version med fot, en utrustad med en skruvmejsel, för att sätta på bordskanten eller den med konsoler så att lampan kan monteras på bordsskivan.

Anglepoise-lamporna är inte bara för arbetsområdet utan kan användas i hela hemmet. Välj mellan tre olika storlekar på hängen för att hänga över matbordet eller köksbordet. En golvlampa, med den flexibla armen, för att justera ljuset i önskad riktning, fungerar perfekt som en läslampa i vardagsrummet. Eller vägglampan - antingen som en enkel version eller en version också utrustad med svängarm, vilket är särskilt en bra lösning i samband med höjdbädden, där den kan dras ut från väggen.

Den tidlösa designen har hållit fast vid den distinkta formen och den fantastiska funktionen, även om den har över 80 år på baksidan. Samtidigt har den enkla lampan en modern touch, i form av nya färger och finjustering av små detaljer. Perfekt för den skandinaviska stilen, där den ger en exklusiv look och fantastisk belysning.

Se det snygga urvalet av Anglepoise lampor här.