Louise Campbell
Typ
Färg
Färg
Material
Brand

Louise Campbell

Född: 1970
Kända verk: Campbell taklampa, Collage taklampa, Snow golvlampa, LC Shutters, Allt åt Louis Poulsen
Uddannelse: Designer ved Danmarks Designskole.

Historik
Louise Campbell föddes i Köpenhamn. Då hon är dotter till en dansk far och en engelsk mor, växte hon upp och utbildades i båda länderna. Efter att hon tog examen från London College of Furniture 1992, återvände hon till Danmark och fortsatte sina studier om industriell design vid Danmarks Designskola, där hon tog examen 1995. År 1996 öppnade hon sin egen studio, där hon sedan dess har arbetat. Hennes huvudfokus är möbler och belysning, men studion är också involverade i andra projekt inom inredning.

Louise Campbells arbete är lekfullt och experimenterande, och hon har fått ett rykte om att sakta förvränga vardagsprodukter och situationer och hon går även i nya riktningar med material och produktionsprocesser. Kombinationen av skandinavisk rationalism och feminism, och kanske också hennes dubbla nationaliteter, ger henne en ovanlig fördel. Illustrerande kontraster verkar vara en återkommande faktor i hennes arbete.

Designstudion är också känd för mindre vinstgenererande aktiviteter. Förutom att vara kurator och designer vid utställningar har Louise Campbell deltagit i olika aktiviteter som syftar till att göra designmiljön bättre i Danmark. Bland dessa aktiviteter finns ”Walk the Plank”, som är ett samarbete mellan 30 möbeldesigners och 60 möbelsnickare, som alla har donerat sin tid och originell design för denna fina sak.

Det finns några grundregler som studion lever efter; Börja allti från scratch. Allt är möjligt tills motsatsen bevisas. Det måste finnas en bra anledning för alla beslut som fattas.

Louise Campbell har bl.a. designat Campbell taklampa, Collage taklampa, LC Shutters taklampa och Snow golvlampa åt Louis Poulsen.

Bland de olika priser som Louise Campbell har vunnit, er IF Product Design Award i guld mest värd att nämna. Detta fick hon motta för Campbell taklampa år 2005, som hon designade speciellt för Louis Poulsen Lighting.

Om Lampemesteren.se

Designer lampor online
Hos Lampemesteren.se har vi samlat ihop dem mest exklusiva lampor från designer och producenter i bästa klassen.

Kvalitet och design
Vi sätter design och kvalitet i högt fokus och våra spännande sortiment är noga utvalt.

Det betyder att du hos os kan hitta lampor som kan uppfylla dina behov, om du antingen är till det klassiska, moderna eller experimenterande.

Du vill hitta lampor som är klassiska, som kan provocera, inspirera eller beröra – lampor som kanske vill följa dig resten av ditt liv.
Läs mer

Kundtjänst

Öppettider för kundförfrågningar:
Måndag till fredag: 8:30 till 16:00
Lördag-söndag: Stängt

Kundtjänst: +46 852 503 870

E-mail: info@lampemesteren.se

Birkmosevej 18  |  DK-6950 Ringkøbing  |  Tlf. +46 852503870  |  info@lampemesteren.se
0 varor i korgen