Umage – bara vackertAllt började med en lampa och ett återseende. Där i en vintage-shop hängde hans fars lampa, en lampa han inte hade sett på 30 år. En design med sitt ursprung på 70-talet, där lampdesign drog i alla riktningar – en tid som var särskilt spännande inom dansk design generellt.

Søren Ravn Christensens fars lampor var designade till att vara ”flat-packed”, en idé som skulle visa sig föras över av sin son, och innehavare av UMAGE. UMAGE designade 10 nya lampor utifrån denna princip, men saknade någon som kunde ta dem från design till produktion. Här kom Jacob Nannestad in i bilden. Den första 10 lamporna har tagits ur produktionen, men följdes snabbt av 3 lampor som fortfarande är bland de mest populära lamporna.


Med UMAGE ville de skapa ett mer tillgängligt varumärke, som skulle fokusera på vacker inpackning och produkter med hög flexibilitet.
Därför kan du genom produkter från UMAGE bli din egen designer i hemmet.

Se alla lamporna från UMAGE här


Läs mer om de 3 lamporna här, som har varit med att skapa UMAGEs stora succé:
2018: 10 år med UMAGE


Med deras 10-års jubileum är det inte bara ett firande av varumärket utan också av deras koncept.

Hos UMAGE handlar det om att ta det extra steget och göra den extra insatsen. Därför föregår hela designprocessen in-house, för att säkerställa att alla aspekter i designfasen görs med en extra insats. Detta gäller hela vägen ner till det första sträcket på pappret, på färgval och emballage.


UMAGE – det handlar om miljö


UMAGE har miljötänk i deras design, och ser efter de resurserna som finns tillgängliga samt gör vad de kan för att behålla dem. De ska inte bara slängas ut om de har en livslängd på många år – precis som Søren Ravn Christensens fars lampa.

År 2018 lanserade UMAGE en ny serie: Furniture Feelings, bestående av vackra möbler med en skandinavisk urban look. Precis som dess naturliga uttryck du ser i deras lampor, så omfattas deras möbelserie av samma värderingar.  Det handlar om att förena solida naturliga material med deras definition på urban design. UMAGE är simpel och vacker dansk design till överkomliga priser. I framtiden är deras mission att kombinera stadslivet med tidlös design, och försöka att göra allas liv enkla och vackra.

Bra design ska vara vacker och hålla i många år. Något som skapar en bestämd känsla och atmosfär, som passar in överallt – och fortfarande är meningsfull.


MER LJUS FRÅN UMAGE

ASTERIA MOVE - Søren Ravn Christensen, 2021


Asteria Move Bordslampa är en vacker, slimmad och minimalistisk lampa, i en portabel version. Det inbyggda batteriet laddas enkelt via den medföljande USB-laddningskabeln, varefter lampan kan föras runt i hela hemmet – som mysbelysning i vardagsrummet, en tillfällig läslampa eller nattlampa. Välj mellan tre olika ljusintensiteter som justeras via knappen på lampfoten. Lampan kan lysa i upp till 35 timmar på full laddning, beroende på vilken ljusnivå du använder.

Asteria Move stöder trådlös laddning Om du därför har en Qi-laddare (trådlös laddare) i ditt hem kan lampan även laddas genom att placera den ovanpå enheten.

HAZEL Pendel - Jacob Rudbeck, 2021


Hazel Pendlen är inspirerat av formen av en hasselnöt. Den är gjord av svartlackerat stål, kombinerat med en bas i mässingsfinish. Kompositionen ger lampan en modern skandinavisk look som passar in i de flesta hem. Den inbyggda lysdioden är gömd bakom en vit diffusor som säkerställer en bekväm och jämn belysning. Perfekt ovanför matbordet där det varma nedåtriktade ljuset lyser upp hemmets samlingspunkt. Finns i två storlekar så det finns stora möjligheter att använda den över matbordet, köksbordet eller i något av hemmets mindre hörn.