TaklamporTAKSLAMPOR
Taklampor kallas ofta taklampor eftersom de som bekant är monterade i taket. Kännetecknande för en taklampa är att den avger ett mjukt diffust ljus som har en spridning på 360 grader. Det ger bra grundbelysning, vilket är en av de viktigaste sakerna när vi tittar på belysning. En av fördelarna med ett tak är att det inte tar så mycket plats i rummet. Den kan därför även monteras på väggen, där den har möjlighet att lysa upp hela rummet. Särskilt i trånga rum eller rum med lågt i tak kan den platta lampan med fördel användas.

Vi förknippar oftast ett tak med det traditionella och enkla skalet som sitter i taket i de flesta grovkök och korridorer – den gemensamma lampan är en praktisk och lämplig lösning om du vill ha bra belysning, med en neutral design som smälter in väl i omgivningen . Men ett tak behöver inte bara vara något som skapar bra ljus – det finns också de som skapar stämning, stil och kan bli pricken över i:et i inredningen. Vilken typ du än föredrar så hittar du den bland våra Taklampor. Det finns också något att välja på för dig som letar efter ett LED-tak, där du får ut det mesta av belysningen och samtidigt sparar på elen.
Fokusera på bra grundbelysning
Vi har fortsatt att öka fokus på att hemmet ska vara en mysig och avkopplande plats där vi kan komma hem och ladda. Det kan vara en utmaning om bostaden inte är inredd med rätt belysning som passar de behov man har i vardagen. Därför är det en riktigt bra idé att titta på din grundbelysning och här är ett tak ett riktigt bra ställe att börja. Med ett innertak placerat i mitten av taket får du en funktionell rumsbelysning med en stor belysningsyta som gör att hemmet ser ljust och inbjudande ut. När du har grundbelysningen på plats kan du enkelt komplettera med sekundärbelysning i form av pendlar, bords- och vägglampor. På så sätt har du möjlighet att skapa mindre ljusytor och extra mysiga ytor i ditt hem, beroende på var du njuter av att koppla av och var du har dina favoritarbetsytor.
Kinan Loftlampe Svart/Guld från Lindby är ett dynamiskt festfyrverkeri i ditt tak , som garanterat fångar dina gästers uppmärksamhet. Lampan har en genialisk design, en sockel och en serie överlappande plastplattor med en mattsvart finish och en guldfärgad insida, vilket ger lampan ett stilrent och modernt utseende, vilket ger en exklusiv touch till alla rum. De överlappande plattorna och den guldfärgade insidan gör att ljuset sprider ett vackert och dynamiskt ljusspel längs taket. Samtidigt har det varma skenet en varm och ombonad effekt i rummet vilket gör lampan idealisk att ha hängande i sovrummet, i entrén eller i vardagsrummet där du och dina gäster kan njuta av det vackra ljuset och den trevliga atmosfären.
Sofia Loftlampe Transparent/Chrome från Lindby är en överdådig och utsökt design som är lite utöver det vanliga. Lampan är en modern tolkning av den traditionella ljuskronan och den kan pryda alla hem där den definitivt kommer att skapa beundran bland dina vänner och familj. Taklampan består av en sammansättning av transparenta akrylstavar, vilket skapar ett imponerande dynamiskt ljusspel både i taket och i resten av rummet. Denna effekt tar dig väl in i de flesta rum, där du kanske saknar både en funktionell ljuskälla och ett dekorativt inslag för din inredning - till exempel över matbordet, i vardagsrummet eller sovrummet, där de fyra ljuskällorna sprider en trevlig och varmt ljus som skapar en varm och mysig atmosfär som passar både till vardag och fest. Du kommer aldrig att tröttna på att ha denna unika hängning!
Enesa S Loftlampe Silver från Lucande är en originell och unik design, som kommer att ge både den klassiska och moderna heminredningen en fräsch och vacker fläkt. Lampan består av en tygklädd bas och dynamiska aluminiumbågar, som garanterat fångar dina gästers uppmärksamhet. Lampan har installerat LED-ljus, som följer de vackra aluminiumbågarna, vilket gör att ljuset får en otroligt vacker effekt uppe i taket. Det varmvita LED-ljuset kan även styras med hjälp av dina egna väggbrytare, så att du alltid kan få önskad ljusstyrka och ljusfärg efter behov och humör. På så sätt kan du också ställa in rätt stämning och belysning, beroende på om du behöver ljuset för kvällsläsning i vardagsrummet, tydlig belysning till entrén eller mysbelysning över matbordet. Med Enesa är du garanterad en funktionell ljuskälla som samtidigt tillför ett estetiskt inslag till din inredning.

Du kan också få Enesa i en annan storlek - Se den här!
Brinja 2 Loftlampe Sort från Arcchio är en enkel och stilren lampa, som är ett elegant komplement till alla inredningsstilar. Lampan är tillverkad i aluminium med en mattsvart finish, vilket ger lampan ett modernt och stilrent utseende som passar perfekt i alla rum, inklusive kök, vardagsrum, sovrum, badrum eller hall där de cylindriska ljuskällorna sprider en tydlig och behagligt ljus som når dig till alla mörka hörn. Dessutom är designen extremt flexibel, då lampan kan luta 90 grader och rotera 350 grader runt sin egen axel, så att du kan anpassa ljusets riktning efter dina behov. Två insatser i svart respektive guld ingår också så du har möjlighet att välja hur mycket ljus som ska reflekteras i antingen en bred eller smal direktljuskon. Väljer du till exempel den guldfärgade får ljuset ett gyllene sken, vilket samtidigt skapar en ombonad, varm och avslappnad atmosfär som du vill ha i ditt hem.

Du kan också få den vackra Brinja 2 i en elegant vit färg - Se den här!
Plafond - "Loft" på italienska

Plafond - "Loft" på italienska

Italien kom i förhållande till resten av Europa, sent i den industriella produktionen av design. De började först i början av 1900-talet, då det i första hand var målare och konstnärer som satte stilen och de var därför mycket inspirerade av fart, maskineri och industri. Den annorlunda starten inom italiensk design gjorde att Italien fick ett annat förhållningssätt till design, vilket sedan dess resulterat i en hel del spännande design – även inom lampdesign.

Inom taklampor har de inte heller lagt sig på latsidan. Om du letar efter ett enkelt innertak i en enkel design som möter behovet av bra grundbelysning bör du särskilt titta på utbudet från Studio Italia Design och Flos. Två italienska märken med stor passion för ljus, fokuserar på hög kvalitet och snygg design.

Om du däremot letar efter den konstnärliga taklampan, i spännande material och iögonfallande design, ta då en titt på SLAMP och Kartell, som båda har flera imponerande och färgstarka tak i sitt sortiment.
Komplimanger särskilt den skandinaviska stilen

Komplimanger särskilt den skandinaviska stilen

När det kommer till inredning svärmar vi fortfarande för den skandinaviska stilen, som förknippas med minimalism, natur och stilren design. I Skandinavien påverkas människor av mer mörka än ljusa dagar – därför är möblerna och väggarna ofta ljusa, så att de alltid framstår som ljusa och vänliga. Av samma anledning är ljuset viktigt i samband med den skandinaviska inredningen och taklampan är en lysande lösning. Lampans mjuka och diffusa ljus ger en naturlig grundbelysning, som gör att dagarna i hemmet verkar både längre och ljusare.
SE UTVALGET AV TAKSLAMPOR LAMPOR HÄR