Soft Green Flowerpot – Nytt skott på den gröna stammen

Det är många goda grunder till att den sköna färgen är modern idag. En av dem handlar om att den gröna färgen speglar av sig på vår ökade uppmärksamhet på den ekologiska och naturnära tankesättet. Den gröna färgen skickar ut en signal och går samtidigt bra ihop med mognaden att ha flera gröna plantor i hemmet. Du kan använda den gröna färgen till att bjuda in naturen och skapa ett lugnande och jordat rum, där du kan dra dig tillbaka från den digitala världen.

Färgtrend - Back To Nature

Den gröna färgen är frisk, sofistikerad och kan lätt integreras i hemmet. På grund av den täta länken till naturen, kan den gröna färgen användas till att skapa en  lugnande atmosfär i rummet.

När vi går in i det nästa årtiondet, blir det med fokus på mental sundhet och wellnessrörelsen har fortfarande full fart. Neutrala sofistikerade och mjuka färger med en svag bleknad känsla, ger känslan av stillhet och ro. Grön färg på väggar och möbler, modern tapet och motiv från naturen och inredning med både färger och material från naturen, griper om känslorna. Det fungerar bra både i och utanför hemmet, där det skapar en avslappnande och inbjudande atmosfär. Speciellt den nordiska inredningen, har tagit naturens instrument till sig, där både naturens material och färger får en del uppmärksamhet.

Ny lampa med tillknytning till naturen

I samarbete med &tradition, har vi hos Lampemesteren utvecklat vår egen utgåva av Verner Pantons populära Flowerpot VP3 Bordslampa och Flowerpot VP1 Taklampa, i en dammig grön färg. Den passar perfekt in i tidens tendenser och kompletterar  både den moderna stilen, såväl som den retrovåg som fortsatt rullar in över oss.

Det är aldrig enkelt att välja en färg, och även om vi hade många färger i spel, är vi säkra på att valet har fallit på den rätta. Denna underbara färg är en lätt gul-baserad grön, som var tagen direkt från den valsade ängen. Den härstammar från jordens gröna och passar in i samhällets växande intresse för egenvård, välbefinnande och återförening med naturen - önskan om att integrera naturen in i bostadsinredningen, där vi drar oss tillbaka för att ladda upp.
Belysning i naturens favoritfärg

Belysning i naturens favoritfärg

Inom belysning får den lugna gröna färgen en del uppmärksamhet. Man ska speciellt lägga märke till den stilrena Ambit Taklampa från Muuto, som är ett perfekt val över soft- eller matbordet. Den finns i tre olika storlekar, som alla fungerar bra ensam  eller kan kombineras i en grupp, i et av husets mörka hörn eller på en linjär linje över köksön, för en mer stringent look.

Den delikata Costanza serie från Luceplan, bjuder på en mjuk och delikat grön färg, som både känns trevlig, behaglig och fredlig. Tillgänglig i både tak, golv- och bordslampa, kan lampan lätt integreras i stort sett alla hemmets rum, då den passar in i alla stilarter. Ett ytterst sofistikerat uttryck, får man med den avokadogröna Diablo serie, som är en helt unik och dekorativ serie av lampor. Den är designad av Belid, som här har skapa både tak, golv-, bord- och vägglampor, som ger ett behagligt och bländfritt ljus.

Av eleganta lampor, ska man lägga märke till den feminina Kabuki från Kartell, som utöver att få fram den friska gröna färgen in i inredningen, har ett speciellt uttryck. Oavsett om du väljer taklampan, bordslampan eller golvlampan, lyckas lampan att stänga ljuset och reflektera ut den i rummet på ett helt fantastiskt sätt.

I den dekorativa kategori, har vi från DybergLarsen den sköna Illumin Desert Sage Taklampa, i den dammiga gröna färg, som skapar en lugn och avslappnad stämning. Den spännande taklampan har form efter en lotusblomma, som likaså ger en känsla av att ha naturen med in i inredningen.

Hos Lampemesteren har vi ett brett urval av lampor i gröna färgnyanser, som du kan utforska här.

Tidlös klassiker möter tidens färgtrendDen populära Flowerpot är designad av Verner Panton i 1969, där han hämtade inspiration från tidens flowerpower revolution. Hans design är fullt symmetrisk, vilket ger en lugn och elegant look, som levererar ett behagligt och indirekt ljus. Lampans skärm består av två halvkulor, där glödlampan är dold under den minsta halvkulan. Den lilla halvkulan är precis hälften så stor som den stora halvkulan, som utgör själva huvudskärmen.

Den tidlösa lampan har bevisat sitt värde som designklassiker. Den är ett unikum i den känslan, att det är ett stycke dansk designhistoria, med en design som passar in i många stilarter. Den är ett must i hemmet, om du är med på retrovågen som fortfarande rullar in över oss dessa år. Vi är inte i tvivel om, att kombinationen mellan Verner Pantons praktfulla Flowerpot lampa och den lugna gröna färgen, blir en stor hit.

Se den sköna Flowerpot i Soft Green här.