Skrivbordslampor - Lampan för ditt hemmakontor

SKRIVBORDSLAMPOR FÖR ALLA
Oavsett om du arbetar hemifrån varje dag eller bara sätter dig vid skrivbordet för att betala en räkning då och då, är det viktigt att du har rätt skrivbordslampa! Det finns en enorm variation när det gäller skrivbordsbelysning, och i den här artikeln har vi hittat några av de mest klassiska, roliga, annorlunda och eleganta skrivbordslamporna. I artikeln nedan kan du läsa våra förslag på en mängd olika bra skrivbordslampor för varje stil.
Wasko - Lucande

Wasko - Lucande

Wasko från Lucande är den perfekta följeslagaren för alla skrivbord och arbetsytor. De klara formerna och den skarpa, iögonfallande designen ger en imponerande touch. Med en integrerad strömbrytare på lampskärmen kan ljusstyrkan justeras i 4 nivåer, vilket ger både skönhet och funktionalitet till det designorienterade skrivbordet.
KÖP HÄR
Selea - Lindby

Selea - Lindby

Selea från Lindby är en modern tolkning av en klassisk bordslampa från 1920-talet, vilket ger den en nostalgisk touch. Med en slankare och elegant böjd ram och glansig finish passar den perfekt på vilket skrivbord som helst. Den flexibla skärmen av glas ger ett vackert ljus och riktad belysning, perfekt för arbete och läsning. Selea bordslampa finns också i en vacker vit version.
KÖP HÄR
Resi - Lucande

Resi - Lucande

Resi från Lucande är det ultimata tillskottet till alla skrivbord. Med sin eleganta aluminiumdesign och justerbara arm smälter den enkelt in i alla arbetsplatsers estetik. Den kraftfulla LED-belysningen i kombination med dimningsfunktionen ger perfekt belysning för alla skrivprojekt och gör arbetet till en barnlek.
KÖP HÄR
Nilay - Lindby

Nilay - Lindby

Nilay från Lindby är den perfekta följeslagaren till skrivbordet med sin flexibla design och praktiska funktioner. Lampan har ett tvådelat, justerbart lamphuvud med inbyggd LED-modul som kan förlängas eller fällas ihop efter behov. Med en inbyggd touchdimmer kan ljusintensitet och färgtemperatur justeras, och den praktiska klämfunktionen ser till att Nilay står stadigt på skrivbordet.
KÖP HÄR
Gräshoppa - Gubi

Gräshoppa - Gubi

Gräshoppa bordslampa designades av Greta M. Grossman 1947 och med sin sofistikerade och lekfulla design är den fortfarande relevant och en av våra mycket populära skrivbordslampor. Den distinkta och långsträckta koniska skärmen kombineras vackert med en rörformad mässingshållare, ett utmärkt exempel på Grossmans nyckfulla formspråk som är både klassiskt och modernt.
KÖP HÄR
Flowerpot - &tradition

Flowerpot - &tradition

När vi talar om skrivbordslampor kan vi inte bortse från den populära FlowerPot, designad av Verner Panton och idag producerad av &tradition. Klassisk och enkel i sitt formspråk, men ändå en lampa som får dig att titta en extra gång. FlowerPot ger ett behagligt ljus och finns i många olika färger.
KÖP HÄR
Ball - Frandsen

Ball - Frandsen

Sedan Benny Frandsen designade Ball 1968 har mer än två miljoner Ball-lampor sålts, och det är lätt att förstå varför. Lampan är klassisk och mångsidig, vilket gör att den passar perfekt på vilket skrivbord som helst.
KÖP HÄR
Wire - Verpan

Wire - Verpan

Denna fantastiska och unika bordslampa är designad av Verner Panton och kommer säkert att se bra ut på ditt skrivbord. Själva lampkroppen är noggrant vriden längs en kromad metalltråd och krönt med en lampskärm i plast som täcker glödlampan för att förhindra bländning.
KÖP HÄR
Otto Watt - Luceplan

Otto Watt - Luceplan

Om du letar efter en klassisk arkitektonisk lampa kan Otto Watt från italienska Luceplan vara något för dig. Lampan har en inbyggd LED och ger bra ljus till skrivbordet.
KÖP HÄR
Archi - Nordic Living

Archi - Nordic Living

Archi T2 bordslampa - eller arkitektlampa - är en designikon och ett stycke historia som sträcker sig över generationer och har lyst upp allt från skrivbord till läshörnan i hemmet. En klassisk lösning som passar i alla hem.
KÖP HÄR
Kelvin Edge - Flos

Kelvin Edge - Flos

En annan enkel och mycket användbar skrivbordslampa är Kelvin Edge från Flos. Lampan är utrustad med en 3-stegs dimmer och soft touch-knapp.
KÖP HÄR
String T1 - Rotaliana

String T1 - Rotaliana

Rotaliana-serien är en serie LED-lampor som ger utmärkt läsljus. Det är en högkvalitativ lampa i italiensk design och särskilt den lilla detaljen med det färgade resårbandet gör lampan unik. Kommer att se fantastisk ut på vilket skrivbord som helst!
KÖP HÄR
Bestlite - Gubi

Bestlite - Gubi

Bestlite-lamporna designades av Robert Dudley Best 1930 och är en globalt eftertraktad design med starka referenser till Bauhaus-stilen. Winston Churchill, tidigare premiärminister i Storbritannien, valde personligen Bestlite BL1 bordslampa för sitt skrivbord i Whitehall och historien säger att Churchill själv tog med sig lampan på sina otaliga resor runt om i världen. Detta var det stora genombrottet för Bestlite, vilket har gjort lampan till en bästsäljare hos Gubi idag.
KÖP HÄR
Kizu - New Works

Kizu - New Works

New Works bordslampa Kizu består av två motstående geometriska former och ser mer ut som två skulpturer som balanserar på varandra än en riktig bordslampa. Vid första anblicken ser Kizu ut att kunna välta när som helst, men det är naturligtvis en illusion, vilket gör den till ett roligt och elegant tillskott på skrivbordet. Under våren 2018 lanserades lampan i en ny svart marmorfärg och i en mindre storlek.
KÖP HÄR
Tolomeo - Artemide

Tolomeo - Artemide

Klassiska skrivbordslampor från Artemide som passar perfekt i de flesta hem. Tolomeo-lamporna finns med bordsklämma, i olika storlekar och som vanlig bordslampa. Oavsett vilken lampa du väljer kommer den att ge stil och klass till ditt skrivbord.
KÖP HÄR
JWDA - Audo Copenhagen

JWDA - Audo Copenhagen

En annan vacker skrivbordslampa är den populära JWDA från Audo Copenhagen. Lampan är designad med inspiration från oljelampor och tillverkad av enkla material. Materialvalet gör lampan både delikat och rå, och det enkla uttrycket gör att den kan passa in i de flesta stilar.
KÖP HÄR
Som du kan se finns det många alternativ för ett bra tillskott till ditt skrivbord, oavsett om du gillar klassiskt, minimalistiskt, traditionellt eller något helt annat, kommer du säkert att hitta en lampa som passar perfekt till ditt skrivbord!

Hitta ännu fler fantastiska skrivbordslampor här!