Skrivbordslampor


Om du nu arbetar hemifrån, eller bara sätter dig vid skrivbordet för att betala en räkning, så är det viktigt att du har den perfekta skrivbordslampan! Det finns ett stort urval när det kommer till skrivbordsbelysning, och i artikeln här har vi funnit några av de mest klassiska, roliga, annorlunda och eleganta skrivbordslampor.


Gräshoppa från Gubi

Gräshoppa Bordslampan i Blå/Grå är designad av Greta M. Grossman 1947 och är med sin sofistikerade och legendariska design, fortfarande relevant idag och en av våran mest populära skrivbordslampa.

Den tydliga och långsträckta konformade skärmen är vackert kombinerad med en rörformad mässingshållare och är ett bra exempel på Grossmans oförutsägbara designspråk, som både är klassisk och modern.

Du hittar Gräshoppa här.


FlowerPot från &tradition

När vi pratar om skrivbordslampor, kan vi inte komma undan den populära Flowerpot, som är designad av Verner Panton och som i dag produceras av &tradition. Klassisk och enkel i sin form, men samtidigt en lampa som man vänder sig om och tittar på en extra gång. Flowerpot avger ett behagligt ljus och kommer i många olika färger.

Finn Flowerpot lamporna här.

Gear från Northern

En av de läckra nyheterna till våren 2018 är denna vackra bordslampa från Northern. Gear fås både med en och två lampor, och vilken du än väljer kommer det se helt fantastiskt ut. Med ett kugghjul kan lamporna ställas in precis som du vill ha dem, och lyset kan ändras så det lyser där du vill. En otroligt vacker lampa, som passar perfekt in i en industriell inredningsstil och kommer göra ditt skrivbord rått och läckert.

Hitta Gear från Northern här.

Cap från Normann Copenhagen

En annan vacker och modern möjlighet till skrivbordet är sköna Cap från danska Normann Copenhagen, som finns i 4 snygga färger. Cap är en enkel men samtidigt mycket spännande lampa, som helt säkert är en fröjd för ögat, inte bara för dig utan också för dina gäster. Skärmen kan lutas vertikalt så att ljuset och lampan kan roteras precis så som du vill ha det.

Hitta Cap lamporna här.


Wire från Verpan

Verner Panton har designat denna annorlunda och fantastiska bordslampa, som skulle passa bra på skrivbordet. Lampan är utformad för att likna en elektrisk glödlampa, och kroppen är byggd av en metalltråd som virvlar sig upp mot toppen där det är en plastskärm över glödlampan så att den inte bländar. Den finns i vit och gul, även i en mindre upplaga, och skulle vara ett snyggt tillbehör på ditt skrivbord.

Hitta Wire lampen från Verpan här.

Bestlite från Gubi

Bestlite lamporna är designad av Robert Dudley i 1930 och är en eftertraktad design världen över med starka referenser till Bauhaus-stilen. Winston Churchill, tidigare premiärminister i Storbritannien, valde personligen att beställa BL1 bordslampan till sitt skrivbord i Whitehall och historien berättar att Churchill själv tog lampan med sig på sina resor runt om i världen. Detta var det stora genombrottet för Bestlite, som gjort att lampan i dag är en storsäljare för Gubi. Lampan finns i många olika modeller och ger en exklusiv look på ditt skrivbord.

Hitta Bestlite  här.

Kizu från New Works

New Works Kizu bordslampa är sammansatt av två motsatta geometriska figurer, och ser mer ut som två skulpturer som balanserar på varandra, än en bordslampa.

Vid första ögonblicket ser Kizu ut att kunna välta närsomhelst, men det är självklart en illusion, och det gör lampan roligt och ett elegant tillägg till ditt skrivbord.

Lampan har under våren 2018 kommit i en ny färg, svart marmor, och i en mindre storlek.

Hitta Kizu här.

Tolomeo från Artemide

Helt klassiska skrivbordslampor från Artemide passar perfekt in i de flesta hem. Tolomeolamporna finns både med klämma till bordet, i olika storlekar och som vanlig bordlampa. Det spelar ingen roll vilken lampa du väljer, utan den kommer passa in i stil och klass till just ditt skrivbord.

Hitta alla Tolomeo modellerna här.

Mr. Wattson från Piffany Copenhagen

Om det gärna får vara lite humor på ditt skrivbord, så låt Mr. Wattson flytta in hos dig. En rolig liten kusin, som ger ljus och glädje i hemmet.

Men sin böjliga kropp ooch sina långa ben, kommer Mr. Wattson se så fin ut på skrivbordet, och sprida gott humör men sin blotta närvaro.

Hitta Mr. Wattson här.

JWDA från Menu

Ett annat tips på en vacker skrivbordslampa är den populära JWDA från Menu. Lampan är designad med inspiration från oljelampor och tillverkad i enkla material. Materialvalet gör lampan både delikat och rå, och det enkla uttrycket gör att den passar in i de flesta stilar som finns.

Ska JWDA flytta hem till ditt skrivbord, hittar du lamporna här.


Som du ser finns det många möjligheter för att få ett läckert tillägg till ditt skrivbord, antingen om du gillar klassiskt eller något helt annorlunda, så hittar du helt säkert en lampa här som kan passa in på ditt skrivbord.

Hitta alla lampor till skrivbordet här.