Sänglampor för varje smak

Omkring 1/3 av ditt liv tillbringar du i din säng. Därför är det viktigt att ditt sovrum är behagligt inrett, att din säng är precis som du vill ha den och att du kanske har något fint på väggarna. Också kommer vi till lamporna! Ett snyggt sovrum skriker efter fina lampor, och du har kommit till det helt riktiga stället!

En lampa över eller vid sidan av sängen är ett viktigt val, och möjligheterna är många. Läser du en bra bok innan läggdags, slappar du med telefonen eller ser du kanske ett avsnitt av din favoritserie? Oavsett vad så är en sänglampa ett val som ska tas med omsorg. Ska din sänglampa vara enkel, avancerad, rolig, konstig, liten eller stor? Med den riktiga sänglampan kan du göra sovrummet till husets mysigaste rum – Din nattsömn kommer att tacka dig!

I artikeln här har vi framhävt några av våra sköna sänglampor, så att du kan bli inspirerad till ditt egna sovrum.

Du hittar våra sänglampor här.


AJ Lampa

AJ Lampa

Stilren och klassik. AJ lampan som är desginad av Arne Jacobsen till Royal Hotell på 60-talet är en äkta klassiker. Den passar perfekt i sovrummet. Lampan fås både som vägglampa och som bordslampa till nattduksbordet.

AJ Vägg i svart till sovrummet är en jättefin lampa, då den bryter mot dem vita väggarna. Är du mer till färg så finns serien nu i 10 olika färger. Där speciellt grafitgrå, ljusgrå, nattblå och Aubergine är otroligt populära. Det är dock inget tvivel om att AJ i svart är vår bestseller.

Se AJ serien här.

NJP från Louis Poulsen

NJP från Louis Poulsen

En annan klassiker och som är perfekt till sovrummet är NJP lampa. Den fås både i svart och grå, och kommer tillföra klass och en god stil i varje sovrum. Lampan fås både med kort och lång arm, så du kan få det precis som du vill ha det. Har du kanske en höj och sänkbar säng så är den med lång arm att föredra. Oavsett vad du väljer så kommer den se fantastik ut!

Du hittar NJP från Louis Poulsen här.Swing vägglampa – House Doctor

Swing vägglampa – House Doctor

En rolig och annorlunda lampa skulle kunna vara en Swing från House Doctor. Det förhållandevis unga designmärket producerar annorlunda lampor i minimalistisk stil, och ger guldkant till din inredning. Swing fås både med kort och lång arm, vad passar just hemma hos dig?


Du hittar Swing från House Doctor här.
E27 – Muuto

E27 – Muuto

Ska det vara simpelt och trendigt? Så är en fattning från Muuto kankse en idé? Häng en enkel, eller flera tillsammans och var kreativ med valet av glödlampor. Det ger ett enkelt men samtidigt en otroligt modern look och ditt sovrum kommer älska det.

Du hittar E27 från Muuto här.

Flowerpot - &tradition

Flowerpot - &tradition

Skal sengelampen stå på et lille bord og give hyggelys til soveværelset, så var en Flowerpot bordlampe fra &tradition måske en mulighed. Designet af Verner Panton i 1969 inspireret af 60’erne og 70’ernes Flower Power bølge, men stadig den i dag i dag aktuelt og passer ind i ethvert rum, og perfekt ved siden af sengen.

Find Flowerpot fra &tradition her.


Follow Me – Marset

Follow Me – Marset

Follow Me lampen er blevet vanvittig populær pga. dens alsidighed. Den lades op med USB stik, og kan så holde fra 5 – 20 timer, afhængig af lysstyrken du vælger. Follow Me kan flyttes rundt som man vil, og kan stå på sengebordet den anden dag, og tages med på terrassen den næste.


FollowMe finns i två storlekar, du hittar lampan här.Milk - &tradition

Milk - &tradition

En söt liten kille som passar perfekt på nattduksbordet. Milk är designad av designfirman NORM för &tradition, och har blivit populär världen över på grund av sitt roliga och mysiga men samtidigt eleganta design. Milk är inspirerad av en gammaldags mjölkpall – därav namnet – och skulle passa perfekt vid sidan av sängen.

Du hittar Milk från &tradition här.

Som du kan se är möjligheterna många och oavsett om du är till det klassiska, moderna, galna, eleganta eller bara till det helt normala så kan du alltid hitta en sänglampa hos oss.


Du hittar alla vår sänglampor här.