Philips

Så tidigt som 1891 köpte Frederik Philips en liten blygsam fabrik i Eindhoven, Nederländerna. Målet var att skapa glödlampor till alla som var i behov utav det.

Redan då var syftet och uppdraget att göra vardagen lättare för alla, och få teknologi och människor att samverka. Sedan dess har Philips  utvecklat och skapat produkter som har underlättat våra liv.

Mer om Philips

Från 1891 – 1915 var Philips Europas största tillverkare och leverantörer utav glödlampor.  Särskilt Ryssland var goda konsumenter då bl.a, tsaren behövde glödlampor till att lysa upp sitt vinterpalats.

Philips gjordes till ett aktiebolag 1912, och två år senare startade de ett forskningslaboratorium. Ett laboratorium som än idag är ett utav världens största privata forskningsinstitut.

1918 lanserade de det första bildröret som var startskottet för deras utvidgade och mer avancerade sortiment. Från att endast ha tillverkat glödlampor till att utveckla andra elektroniska apparater. De gjorde den första radion 1927 och var de kommande fem året de största radiotillverkarna i världen.

År 1938, på en mässa i Utrecht visade de offentligheten sin första TV. Ett år senare kom den innovativa elektriska rakapparaten.

1962 blev även det et framgångsrikt år för Philips, då de införde Compact Audio Cassette – kassettbandet.

Under hela 1970-talet fortsatte utveckling inom ljud, bild och data. Det ledde till att man år 1983 kunde lansera CD  -skivan, som de hade utvecklat tillsammans med företaget Sony. Under dessa år forskade och undersökte de också möjligheten kring energisparande lampor.

På 90-talet skedde det stora förändringar hos Philips – man började fokusera mer på välbefinnande och hälsa. De ville göra det lättare för personalen på sjukhusen att använda maskinerna och samtidigt göra det mer behagligt för patienterna.

Forskningen och utveckling inom bild, ljud och data fortsatte dock och 1997 kunde man därför, återigen i samarbete med Sony, lansera DVD-spelaren.

Utvecklingen inom vården fortsatte även den och några år senare, på tidigt 2000-tal kom man till att förbättra maskinerna på sjukhusen.

År 2006 introducerade man den första 3D skiktröntgenmaskinen, och 2012 lanserade man ’Philips Alluta Clarity’ – ett helt nytt röntgensystem.

Inom belysningen har forskningen resulterat i man något idag kallar för Philips Hue’. Philips Hue, är ett helt nytt sätt att tänka belysning på, och har än idag fokus på att teknologi och människor ska gå hand och hand.
Dela dina bilder med @lampemesteren
Tagga #yesLampemesteren så kanske dina bilder blir visade här. Inspirera och låt dig inspireras, från en unik bostad till en annan.