Pelarlampor, pollare eller stående lampor – Hitta inspiration till din utebelysning här!

Äntligen har det blivit vår och vi ska ut och njuta i trädgården igen efter en lång vinter inomhus, och kanske ska det hända något nytt? När man inreder en trädgård och uppfarten är valet av plattor och plantor självklart väldigt viktigt, men här hos Lampemesteren menar vi såklart att valet av lampor kanske är det allra viktigaste som du ska ta när du inreder ditt uterum! I artikeln här har vi samlat massor av inspiration när det kommer till pelarlampor.

Först och främst så ska vi reda ut begreppen! På vår hemsida kommer du falla över flera ord som faktiskt betyder samma sak: pollare, ståendelampa och pelarlampa. Det är en lampa som placeras på marken. Om det så är i trädgården, infarten eller rabatten den ska stå i, det är helt upp till dig.

Läs med och få inspiration till ditt uterum.


Toldbod 155 Pollare från Louis Poulsen A/S

Toldbod 155 Pollare från Louis Poulsen A/S

Toldbodlampan i utgåvan pollare är en fin och klassisk utomhuslampa i den kända Toldboddesignen. Den första Toldbod – 290 – blev designad av Louis Poulsen A/S 1983 och 2006 kom 155-modellen, och i 2009 120-modellen. Designen är baserad på Poul Henningsens ellipse reflektor.

Toldbod pelarlampa ser fantastisk ut på uppfarten med flera på varje sida eller stående ensam i tex. rabatten. I Toldbod utomhusserie finns också i væglamper, så att lamporna i rabatten tex. matchar dem som står vid sidan av ytterdörren.

Toldbod 155 pollare kommer i svart och alu, och ser fantastisk ut i varje trädgård eller uppfart.

Se dem här her.

Samson Pollare från David Super-Light A/S

Samson Pollare från David Super-Light A/S

Danska David Super-Light A/S designar klassiska och fina utomhuslampor. Designad och producerad i Danmark, och lampor som kan klara alla slags väder! Det finns många olika modeller att välja mellan, beroende på vilken stil du gillar? En klassisk Samson Mini Pullare passar perfekt in på de flesta uppfarter och rabatter, men en Mike, Thomas eller Felix lampa, är kanske mer dig?

Oavsett så kan du se alla pelarlampor och alla andra utomhuslampor från David Super-light här her!
Cube Stand från LIGHT-POINT

Cube Stand från LIGHT-POINT

Cube är en väldigt populär lampa som kommer i ett hav av utgåvor, och självklart också en för utomhusbruk. Pollaren från danska LIGHT-POINT med den kända Cube designen är en otroligt fin och läcker lampa som ger en stilig look och ett bra ljus. Pollaren finns i svart, vit och silver, och det finns också en väggmodell. Så att du kan få en enhetlig look i din trädgård eller infart.

Cube passar bra in i ett minimalistiskt nybyggarhus, där den slanka och eleganta lampan verkligen kommer till sin rätt. Men Cube passar självklart också in i många andra stilarter.

Du hittar alla Cube Pelarlampor här.


Rørhat från LIGHT-POINT

Rørhat från LIGHT-POINT

En annan skön utomhuslampa är Rørhat ! Rørhat är också från LIGHT-POINT och här är det samma lampa både till vägg, marken, rabatten och plattorna, du skal endast köpa till en stander, som Rørhat kan monteras på. Här får du verkligen en klassisk och enhetlig look som pryder både trädgård in infart.

Rørhat har ett fint och behagligt nedåtriktat ljus och kommer i ett antal olika varianter, beroende på vilken stil du har. Rørhat med sina runda former passar bra till ett äldre stadshus eller kanske på en gårdsplats ute på landet. Dock menar vi att oavsett var den placeras så kommer den se otroligt bra ut och ge ett fint uterum.

Du hittar Rørhat lamporna här.
Eggy Pop från Cph Lighting

Eggy Pop från Cph Lighting

Ska det vara helt annorlunda och udda? Så ska du investera i en Eggy Pop utomhuslampa! Med sin nästan futuristiska look så har Eggy Pop blivit en väldigt populär lampa som numera finns i många trädgårdar och rabatter. Eggy Pop ger ett riktigt bra ljus och kan placeras ensam eller tillsammans i små grupper. En rolig och mysig lösning som helt säkert kommer ge ett gott snack över häcken.
Du hittar Eggy Pop här.
Vi hoppas du har blivit inspirerad till både trädgård och infart här i artikeln, och att du känner dig bättre rustad till att uppgradera din utebelysning här till våren och sommaren. När lamporna är installerade är det bara att sätta sig bekvämt i stolen och njuta av ett litet glas medan du beundrar dina nya och sköna lampor.