Ny trend: Molekylelamporna

Känner du till dem redan? De är riktigt stora överallt på Instagram och bostadsinspirationssidor har utropat dem till att vara den största inredningstrenden just nu. Vi tycker också de är riktigt snygga och därför har vi samlat de bästa till dig här

Molekyllampor är ett gemensamt namn för taklampor eller ljuskronor med flera ljuskällor som alla är förbundna i ett molekylliknande mönster. Det är mycket dekorativa – tänd som släckt – och tillför hemmet ett modernt och skulpturellt uttryck. Häng en molekyllampa över matbordet eller köksön och uppdatera ögonblickligen rummet.

Kombinera de två största tendenserna i bostadsinredningen just nu – mässing och molekyllampor – för en ultramodern look.


Franklin Chandelier Mässing  ljuskronan från Menu sammansätter på snyggaste sätt mässing och molekylmönstret. Formspråket är mycket utpräglat och den har ett tydligt industriellt uttryck. Lampan är stor och fyller mycket i rummet – den är därför helt perfekt om du har högt tak samt ett långt matbord.


Skal din nye lampe være industriel og rå?
Välj denna från danska Menu.

Molecular Pendel lampe 5-ljus  från House Doctor består också av både mässing och fem ljuskällor i ett molekylmönster. Taklampan har en antik look och är ett särskilt vackert exemplar av Molekyllamporna. Lampan kan monteras överallt i hemmet – men är speciellt vacker centralt i ett uppehållsrum.


Kombinera de antika uttrycket med de moderna molekyllamporna.
Köp den snygga taklampan från House Doctor här.

Med Ballroom Molecule Pendel Brass/Army  kan du verkligen inreda med en väldigt modern design i handgjord kvalitet. Utöver de munblåsta glasskärmarna består lampan av ett glödande mässingstativ. De snygga taklamporna från svenska Design By Us är innovativa och färgrika – och ultramoderna just nu!


Vill du ha en lampa som helt säkert väcker uppmärksamhet?
Välj denna iögonfallande taklampa som också finns i flera snygga färger och material.
101 Copenhagen har skapat denna moderna taklampa som elegant kombinerar ett arkitektoniskt formspråk med de moderna molekylmönstrena. Lampans skärmar är skapat i borstad mässing och tillhör därmed kategorin av supermoderna molekyllampor just nu!


Vil du ha ett statement piece med arkitektoniska linjer?
Köp den här från 101 Copenhagen.