Moderna ljuskronorMODERNA LJUSKRONOR

Kanske förbinder du ljuskronor med en äldre och mer traditionell inredning? Vi förstår om du får associationer till Micka och Freddes uppehållsrum i Solsidan när du hör ordet men det har kommit några helt nya lampor på banan - och de är superaktuella!

En del av de moderna ljuskronorna är ganska tydligt inspirerade av de äldre och mer magnifika av det slag. Men looken är uppdaterad och stilen är markant mer modern. De har ofta små referenser till förgångna tider och det kan verkligen ge den nutidliga bostaden lite kant och karaktär. Andra av de moderna ljuskronorna är helt utanför kategorin. Uttrycket är experimentellt och vågat. De påminner inte om något du någonsin tidigare har sett. Det gör dem i den grad till något helt särskilt.De markanta lamporna är kännetecknet vid antingen att vara en uppskalning av taklampan eller bestå av flera sammansatta taklampor eller ljuskällor. Det är en lamptyp som därför hänger från taket och som i hög grad är skapad med  utsikt på att lysa upp hela rummet. Det syns oftast i stora entréer, vardagsrum, matrum eller i offentliga och privata kontor och byggnader där deras fantastiska ljusegenskaper verkligen kommer till dens rätt.
<hr><font size="+2">Hope – Luceplan</font>


Hope – Luceplan

På en och samma gång är det en storslagen och experimentell lampa Hope från italienska Luceplan både klassisk och nytolkande. Inspirationen kommer från de traditionella milanesiska prismaljuskronor men både materialet och designen är helt ny. Istället för glasprismer har lampan specialmalna polykarbonat som har samma ljusfördubblande och reflekterande egenskaper. Designen är super spännande och innovativ.

Njut av de optiska fördelarna från de traditionella glasprimer i nya och innovativa kläder med denna fantastiska lampa!
<hr><font size="+2">Mesh Pendel – Luceplan</font>


Mesh Pendel – Luceplan

Ännu en unik och experimenterande lampa från italienska Luceplan. Med sin teatralske grandiositet tilldrar den sig en enorm uppmärksamhet. Själva konstruktionen är baserad på de klassiska ljuskronorna där flera ljuskällor är förbundna. Denna nytolkning har samma förbundna struktur men i ett nytt och spännande mönster som ger lampan ett närmast svävande lätt uttryck.

Ska din nya ljuskrona vara rummets center piece? Se hur LED-ljuset vackert svävar över golvet med denna betagande lampa från Luceplan.  
<hr><font size="+2">Anoli 3 ljuskrona – Nuura</font>


Anoli 3 ljuskrona – Nuura

Nuuras populära Anoli lampserie har just precis kommit ut i opalglas. Denna ljuskrona från det danska designermärket består av tre Anoli-taklampor som tillsammans utgör hela lampan. Det nya delikata vita opalglaset är snyggt sammansatt med en gyllene fattning och just det ger lampan ett lugnt uttryck. Den är helt perfekt i en neddämpad och skandinavisk inredning där enkel estetik och funktion är nyckelorden.

Märk det mjuka skandinaviska ljuset med en sinnlig lampa från Nuura.
<hr><font size="+2">Arrangements – FLOS</font>


Arrangements – FLOS

Den italienska producenten har ännu en gång skapat ett mästerverk. Med hjälp från den mycket erkända produktdesignern Michael Anastassiades har verksamheten lanserat en innovativ serie av olika element i geometriska och brutna former. Varje element kan monteras ensamt eller tillsammans med flera och därmed skapa en episk ljuskrona av hittills okända dimensioner.

Skapa din egen och helt unika ljuskrona genom att sammansätta olika element från serien. Hitta dem här.
<hr><font size="+2">Plane – Tom Dixon</font>


Plane – Tom Dixon

Supermodern och grafisk lampa som kombinerar tre av de allra största tendenser inom bostadsinredning just nu - mässing, ljuskronor samt molekyllampor. Det glödande metallmaterialet står i snygg kontrast till den ljusa och nordiska inredning medans de olika ljuskällorna i molekylliknande struktur tillför en närmast magisk atmosfär till rummet. Just den annorlunda formen gör lampan till något helt särskilt och speciellt spännande att kika på.

Upplev opalglasets mjuka ljus och njut av utsikten till en av de mest aktuella lamporna direkt i ditt hem. Du hittar den här.