Mässing – ett vackert och modernt valMÄSSING ÄR HÄR FÖR ATT STANNA!


Mässing är det nya svarta! Metalltrenden tar fart överallt, och efter en lång period av koppar har mässing nu tagit över och kan ses i allt från möbler till accessoarer och lampor. Mässing är den perfekta matchningen för den populära nordiska stilen med dämpade färger, minimalism och hållbarhet. Och den behöver matchas! Kombinera en veloursoffa, ett soffbord i rått trä och en mässingslampa i vardagsrummet. De olika materialen kompletterar varandra på ett vackert sätt och skapar en vacker och avundsvärd look! Många av de stora formgivarna har hoppat på tåget och du hittar vackra mässingslampor från Gubi, Tom Dixon, Louis Poulsen, &tradition, Flos och många fler.Om du är ute efter en klassisk look med en twist kan IC-lampan från Flos vara ett alternativ. Den finns som vägg-, pendel- och golvlampa och passar garanterat in i alla hem!

Vad sägs om en Etch Pendant från Tom Dixon? Annorlunda, geometrisk, vacker och vansinnigt elegant. Tom Dixons nya serie Plane är också ett vackert alternativ om mässingstrenden är på väg in i ditt hem.

En av de stora mässingsnyheterna är VP Globe - nu i mässing! Den klassiska VP Globe-lampan har lanserats i en jubileumsversion och med sitt nya utseende är den ännu vackrare än tidigare! Du hittar VP Globe i mässing här!

Vi har en mängd alternativ och mässingsvågen kommer att rulla i många år framöver, så välkomna mässingen in i ditt hem - du kommer inte att ångra dig!
Mässing har verkligen tagit sig in i vår inredning i form av små, vackra detaljer. En riktig klassiker har uppdaterats och är nu ännu mer relevant i modern inredning.

KAISER Idell Luxus bordslampa finns nu i en specialutgåva i mässing. Den klassiska bordslampan i mässing tar andan ur dig och är ett måste i modern inredning. En äkta vintageinspirerad look där mässingsdetaljerna patineras med tiden och skapar en helt egen look. Mässingsversionen är en hyllning till Bauhausrörelsens 100-årsjubileum. Den första KAISER Idell-lampan såg dagens ljus redan 1931 och är idag en världsberömd Bauhaus-ikon.

Använd mässing i din inredning i form av små och fina detaljer. Kombinerat med en elegant design är det helt perfekt.

Se mer om den vackra bordslampan i specialutgåva från Fritz Hansen här!
Golvlampan Moisia från Lindby har en ren, klassisk och minimalistisk design som utan tvekan kommer att passa in i alla inredningsstilar - från modern till traditionell. Moisia har en rund, platt bas och en extremt smal men stark lampstam, som kompletteras av den sfäriska lampskärmen. Hela lampan är tillverkad av järn med en vacker mässingsfinish som sprider en gyllene glöd och värme runt den miljö där den är placerad. Lamphuvudet har också en lutningsfunktion, vilket gör den extremt flexibel och praktisk, eftersom du kan välja ljuskällans riktning beroende på var du behöver ljuset. Dessutom har lampskärmen en vit insida, vilket innebär att den sprider ett varmvitt, jämnt och bländfritt ljus i hela rummet. Placera Moisia bredvid din soffgrupp eller säng, där den sprider ett behagligt ljus och skapar en mysig och varm atmosfär för dig och dina gäster.
Vägglampan Dimitrij Bow från Lucande är en klassisk och enkel design som med sin tidlösa och vintage look lätt kan ta plats i både moderna och traditionella inredningsstilar. Lampan har en minimalistisk design med en smal, cylindrisk form tillverkad av massivt järn med en vacker mässingsfinish som ger känslan av att lampan har stått emot tidens tand. Denna vintagelook är extremt populär eftersom människor alltid letar efter dolda skatter från det förflutna som kan ge hemmet en mer raffinerad och klassisk look som sticker ut från mängden.

Dessutom är lampan flexibel eftersom den kan lutas upp och ner så att du kan anpassa ljuset efter dina behov. Dimitrij Bow har en kelvintemperatur på 3000, vilket innebär att den avger ett mjukt och varmvitt ljus som gör vägglampan till den perfekta läslampan bredvid sängen, skrivbordet eller fåtöljen, där den också skapar en mysig atmosfär. Strömbrytaren är placerad på sidan av basen, vilket gör det snabbt och enkelt för dig att tända och släcka ljuset. Med den här lampan får du en funktionell ljuskälla med vintageestetik som kommer att pryda ditt hem i många år framöver.
Eleina 6 taklampa från varumärket Lindby är en klassisk kombination av vacker mässing och elegant opalglas. Denna sammansättning av material och färger ger lampan ett tidlöst och exklusivt utseende som du enkelt kan placera i alla typer av inredningsstilar. Lampan består av en bas och tre smala mässingsstavar, var och en med två ljuskällor som ger en klar och jämn belysning i hela rummet.

Som en extra finess kan de tre mässingsstavarna placeras i olika riktningar, och de sex ljuskällorna kan roteras och lutas på flera olika sätt, beroende på var du vill att ljuset ska lysa. Du kan därför anpassa ljuset efter dina behov, och lyckligtvis behöver du inte fastna i ett enda läge, eftersom du alltid kan justera dem så att de passar dig, vilket också ger dig möjlighet att göra lampan personlig. Dessutom har lampan en kelvintemperatur på 3000, vilket innebär att den sprider ett varmvitt ljus som i kombination med den utsökta mässingen lyckas skapa en mysig och trevlig atmosfär som sprider sig i hela rummet. Lampan är därför idealisk ovanför matbordet, i hallen eller vardagsrummet, där den fungerar som en samlingspunkt för hela familjen.

Eleina finns också med fyra ljuskällor. Se den här!
Pendellampan Tolu från Lucande ger modern estetik till ditt hem. Den långsträckta, smala pendeln är tillverkad av aluminium med en vacker mässingsfinish som ger lampan en värme som utstrålar mysighet och avkoppling och är perfekt för matsalen eller köket, där den lyser upp omgivningen på ett behagligt sätt. Lampans eleganta och enkla design i utsökt mässing ger den en exklusiv look som passar in i alla inredningsstilar. Här kontrasterar den gyllene färgen vackert mot resten av omgivningen, och oavsett om det är en färgstark eller neutral miljö kommer den säkert att hitta sin rätta plats som det mest iögonfallande och unika elementet i inredningen.

Tolu är utrustad med sex ljuskällor som har en kelvintemperatur på 2700, vilket innebär att lampan sprider ett varmvitt och behagligt ljus som i kombination med mässingen ger värme och mysighet till hela rummet. Dessutom är ljuset dimbart, så beroende på dina behov och ditt humör kan du skapa precis rätt atmosfär i de rum där lampan är placerad. Om du vill skapa en mysig, inbjudande och avslappnad atmosfär i ditt hem är Tolu det självklara valet.
SE VÅRT URVAL AV VACKRA MÄSSINGSLAMPOR HÄR!