Louis Poulsen utomhusbelysning - Lär känna dem

LOUIS POULSEN UTOMHUSBELYSNING
Louis Poulsen har i årtionden legat i framkant när det gäller design och ljusets liv och funktion. Louis Poulsen är särskilt känt för sitt långvariga samarbete med Poul Henningsen, som har designat otaliga lampor i samarbete med Louis Poulsen. Han gjorde principen med tre skärmar världsberömd, och idag kan du fortfarande hitta många av de populära PH-lamporna i Louis Poulsens spännande och omfattande sortiment. Läs vidare för att få veta mer om några av de utomhuslampor som du kan hitta hos Louis Poulsen.


PH utomhusbelysning

PH utomhusbelysning

PH:s utomhusbelysning består, precis som inomhusbelysningen, av tre nyanser som sprider ljuset utan att blända. Förutom bra belysning på uppfarten, terrassen eller i trädgården får du ett klassiskt utseende som passar alla typer av arkitektur - från det klassiska egnahemshuset till den moderna funkisvillan.

Se PH:s utomhuslampor här
AJ Garden

AJ Garden

AJ-lampans sömlösa och eleganta design är mest känd från SAS Royal Hotel, där den ursprungligen var en del av ett totalt designkoncept av Arne Jacobsen. Serien finns också för utomhusbruk och avger ett mjukt diffust ljus framför din fasad, längs en uppfart eller i trädgården.

Se AJ utomhuslampor här
Toldbod

Toldbod

De populära Tolbod-lamporna finns naturligtvis också som vägglampor för utomhusbruk. Större än inomhuslamporna, men med samma utseende. Perfekta vid ytterdörren, på terrassen och vid uteköket och grillen.

Se Toldbod-lamporna här
Flindt

Flindt

På senare tid har Flindt blivit en hit både inomhus och utomhus. Lampans runda form är perfekt för att bryta upp funkisvillans skarpa uttryck. Vägglampan är designad av Christian Flindt och vann "Årets lampa" vid 2019 års Design Awards.

Se Flindt-lamporna här
Bysted Garden

Bysted Garden

Med en dröm om att skapa en pollare som inte bara var vacker i sig, utan som också dekorerade sin omgivning, skapade Peter Bysted den här lampan 1975. Utomhuslampan har en rund symmetrisk design med fyra ringar som reflekterar ljuset nedåt och skapar ringar och mönster runt lampan.

Se Bysteds trädgårdslampor här
Skot

Skot

Skotlampan är en gammal favorit, designad av Lauritz Knudsen i början av 1900-talet. Lampan var ursprungligen avsedd för större båtar och den maritima industrin, där dess form och utseende är helt perfekt. Sedan dess har lampan använts flitigt i andra sammanhang, och du hittar den ofta på halvväggen längs uppfarten, i verkstaden och inte minst på huset, både runt och vid ytterdörren.

Se Skot-lampor här
Albertslund

Albertslund

Du har förmodligen sett Albertslund vägglampor runt gatorna. Du ser den ofta placerad bredvid offentliga byggnader, museer och liknande. Utomhuslampan designades av Jens Møller-Jensen redan 1963 för ett bostadsområde i Albertslund. Vägglampan har ett minimalistiskt uttryck med en hint av retro, en vägglampa som passar både radhuset, fritidshuset och butiksfasaden.

Se Albertslund-lampan här
Nyhavn

Nyhavn

Nyhavn-lampan är designad av Alfred Homann och Ole V. Kjær. Kjær. Lampans breda skärm ger ett nedåtriktat, behagligt och bredstrålande ljus. Skärmens insida är matt vitlackerad för att reflektera ett mjukt och enhetligt ljus för din utomhusmiljö.

Se Nyhavns lampor här


Louis Poulsens utomhuslampor genom historien


Genom historien har det funnits flera utomhuslampor från Louis Poulsen. Om du har en utomhuslampa som inte är listad här är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Några av de äldre modellerna finns fortfarande kvar i sortimentet, medan andra har utgått ur sortimentet. Om du behöver en reservdel är det ofta ett alternativ - och vi hjälper dig gärna så långt det är möjligt.


LOUIS POULSEN UTOMHUSBELYSNING


PH Vägg - en designklassiker


PH Vägg är kanske en av de mest ikoniska vägglamporna för utomhusbruk. PH Wall Copper är tillverkad av obehandlad koppar, vilket innebär att den med tiden kommer att få en vacker patina. Denna process kan redan vara igång när du tar emot produkten.

PH-lampor för utomhusbruk


Från Poul Henningsen och Louis Poulsen hittar du idag 3 PH-lampor för utomhusbruk. Den ikoniska PH Wall i koppar, och den eleganta och klassiska PH 3-2½ Wall Black, som också finns som pollare.
Designen med tre skärmar skickar det mesta av ljuset nedåt. PH utomhuslampor är vita på insidan för ett diffust och behagligt ljus.

PH utomhusvägglampor - välj den som matchar ditt hus


Om du letar efter PH-lampor att hänga utomhus, välj den som bäst matchar utsidan av ditt hus. Svart är det säkra valet och passar bra ihop med tegelväggar i rena färger som vitt eller grått. Om du bor i ett klassiskt tegelhus med röda eller brunaktiga tegelstenar kommer vägglampan i koppar att se bra ut med husets varma färger.

PH utomhuslampor - placering


Placeringen av PH-lampor beror helt på smak och hur huset ser ut från alla håll. Det klassiska är att hänga en vid ytterdörren. Vissa väljer att dra dem hela vägen runt huset, medan andra placerar dem på terrassen. PH-pollaren är idealisk för uppfarter, gångstigar eller som extra belysning på uteplatsen.