Louis Poulsen nyheterNYHETER FRÅN LOUIS POULSEN
NYHETER 2021
När 2021 går mot sitt slut finns det många stora nyheter att se tillbaka på. Joe Biden blir USA:s 46:e president, den danska filmen Druk vinner en Oscar och Angela Merkel måste efter 16 år som Tysklands förbundskansler lämna över stafettpinnen till Olaf Scholz – men även från Louis Poulsen kom en lång rad nyheter:


Verner Pantons Pantella firar jubileum och firas med jubileumsstorlekar och färger.
År 2021 var det också 50 år sedan som den legendariske danska designern Verner Panton designade lampan Pantella. När han, i en tid då filmer som Olsen Banden på Jylland och Ballade i Christianshavn rullade över de danska dukarna, ritade originallampan, förväntade han sig nog inte att vi fortfarande skulle vara lika entusiastiska över modellen som vi är idag. .

Lampan kom 2021 i en ny jubileumsstorlek som har en diameter på 320mm – och även i metalliserad mässing – en finish som Panthella Mini också återfinns i.

Se Panthella 320 här! och se Panthella Mini Här i metalliserad mässing!


Patera-Pendel i nya storlekar
Den alltid uppmärksammade Patera av danska Øivind Slaatto, som införlivar naturens naturliga formler och Fibonacci-sekvensen i sitt utförande, skulle 2021 kunna erhållas i en helt ny form. Louis Poulsen lanserade den ekologiska och vackra lampan i oval. Den nya formen gör att Patera även kan hänga i de rum där det är lägre i tak – utan att Øivind Slaatto behöver kompromissa med den vackra organiska och ikoniska designen.

Se Patera I Oval variant här!

Flindt Pollard i det fria
2021 var också ett år av tillägg till Louis Poulsens sortiment av utomhuslampor. Den prisbelönte designern Christian Flindt, som arbetat med Louis Poulsen sedan 2006, vann ELFORSK-priset för den ursprungliga Flindt Pullert 2014 och kunde 2021 presentera lampan i en trädgårdsvariant.

Den vackra lampan som kommer i både Corten- och Aluminiumfinish pryder i nästan alla utomhusmiljöer – oavsett om den ska sprida ljus längs gräsmattan bakom förortsträdgårdens ligusterhäck, i Guds fria natur på landsbygden eller i stadens friluftsområden. Lampan finns med tre monteringstyper vilket gör Flindt Garden Bollard till en otroligt smidig utomhuslampa.

Se det smarta Flindt Garden Pollard-sortimentet här!NYHETER 2020
2020 var året då COVID-19 verkligen tog livet av danskar – men trots en global pandemi lyckades Louis Poulsen presentera ett stort antal spännande nyheter, inklusive en helt ny serie lampor.

Louis Poulsen | BIG Ideas – Keglen
Den största lampnyheten 2020 var definitivt när Louis Poulsen med BIG Ideas skapade Keglen. BIG Ideas grundades 2005 av arkitekten Bjarke Ingels och med arkitekt Jakob Lange i spetsen för teknikdrivna specialprodukter vill de skapa lampor och digitala produkter som passar vårt sätt att leva.

Med Keglen måste man säga att projektet har lyckats. Lampan föds med ett helt unikt och organiskt format glas som sitter som en vattendroppe, vars ytspänning vägrar låta den glida från lampans koniska skärm. Lampans ljus sprider sig elegant från glasets naturliga form – och i en enda kolumn från skärmens överkant, varifrån ljuset slipper ett elegant litet hål.

Konen blev en omedelbar klassiker – och finns redan i en mängd olika storlekar och former, alla i färgerna svart eller vit.

Se Keglen i vår webbshop här


60 år av PH 5 taklampa firas med livfulla nya färger
Jämför man dansk ljusdesign med Rock n 'Roll så är Poul Henningsen Elvis - och då är PH 5 Elvis Presleys julalbum; den absoluta storsäljaren. Därför var det vettigt för Louis Poulsen att fira det stort när PH 5 fyllde 60 år 2020.
Belysningsföretaget presenterade PH 5 i en lång rad nya nyanser, kända från PH 5 Mini’s lansering 2017. Pendeln har dock exakt samma vackra form, och är fortfarande en skulptural manifestation av balans mellan konst och teknik. Lampan är den mest sålda lampan i hela Louis Poulsens sortiment – och den ikoniska formen är inte att ta miste på.

Se den vackra tidlösa PH 5 här!


Nylanseringen av PH Septima
Hösten 2020 var PH 5:s nya färgpalett inte den enda goda nyheten för alla Poul Henningsens fans – PH Septima relanserades. Den helt unika sjufärgade designen i omväxlande klart och matt borosilikatglas, varifrån även namnet Septima kommer, ger ett alldeles speciellt behagligt ljus.

PH Septimas originalteckningar var utgångspunkten för PH Kronärtskocka, även känd som konen – men Septima är och kommer att bli helt unik, och anses vara avsluta en av Poul Henningsens mest raffinerade pendlare.

Se PH Septima i vår webbshop här!


AJ bordsminilampan och AJ Royal-lampan kommer tillbaka
När SAS Royal Hotel invigdes 1960 var det Köpenhamns första riktiga skyskrapa – och när hotellets gäster besökte Panorama Lounge på 21:a våningen kunde gästerna, förutom den fantastiska utsikten över huvudstaden, se det ikoniska AJ-hänget hänga. År 2020 är 60 år sedan, och det markerar Louis Poulsen med en återintroduktion av både AJ pendellampa – nu kallad AJ Royal – men även AJ Bordslampa i Mini. AJ Royal finns i en mängd olika färger och bordslampan Mini kommer i både de klassiska färgerna och tre nya specialutgåvor.

AJ Mini bordlampen kan se henne, och AJ Royal Pendel kan ses här!
NYHETER 2019
2019 bjöd på en mängd nyheter från Louis Poulsen – både relanseringar, specialutgåvor, nya varianter och helt nya lampor.

OE Quasi Light
2019 kunde Louis Poulsen vara stolt över att välkomna lampan OE Quasi Light till sitt sortiment av lampor. Lampan publicerades på Milano Design Week, där ljusmärket Louis Poulsen och den dansk-isländska konstnären och designern av lampan Olafur Eliasson stolt presenterade den helt unika geometriska formen.

Lampan består av två lager - en aluminiumram och en polykarbonatinsats. Lampans ljus kastas in i kärnan av en serie LED-lampor, varifrån ljuset sprids och reflekteras ut i rummet. Formen är öppen för tolkning – och när man tittar på lampan kan man se oändligt många perspektiv. OE Quasi Light är något för sig själv, och bör upplevas av alla.

Se den otroliga OE Quasi Light här!


Toldbod i ny storlek
Om du har vandrat genom några av de bostadsområden som regelbundet ligger utspridda utanför Storköpenhamn en sen kväll har du kanske bekantat dig med Poul Henningsens utomhuslampa Ellipse, som sedan 1966 har fungerat som ljuskälla för gångvägar och gemensamma utrymmen.

Det var Ellipse som ursprungligen gav inspiration till Toldbod som Louis Poulsen utvecklade i. Lampan har ett specifikt ljusmönster tack vare den elliptiska skärmen som ger en otroligt jämn ljusfördelning.

Lampan kom 2019 i fyra nya storlekar; Ø170, Ø250, Ø400 och Ø550. De små storlekarna kom i alla dämpade färger du redan känner från Toldbod – och de stora kom i svart och vitt.

Se Toldbods utbud i vår webbshop här!


Mycket mer mässing
2019 var seriöst i mässingens tecken med Louis Poulsen. Den gyllene legeringen av koppar och zink upptog ett brett utbud av modeller, och både de klassiska lamporna PH 5, PH 5 Mini och Yuh kunde nu köpas i mässing.

Se Yuh i mässing här! och Se PH-serien här!