Louis Poulsen nyheterNYHETER FRÅN LOUIS POULSEN
NYHETER 2023
2023 har varit ett mycket speciellt år med både mörka och ljusa perioder. Kriget fortsätter att rasa i Europa, värme- och köldrekord sätts och stora delar av världen har härjats av skogsbränder - men vi har också firat nya medlemmar i NATO, utvidgningar av Schengenområdet och helt nya Louis Poulsen-lampor
.
Keglen 175 vägglampa

Keglen 175 vägglampa

Bjarke Ingels Group - känd som BIG - designade den ursprungliga konen 2017, och 2023 utökade de kon-serien med en utsökt vägglampa. Vägglampan finns i samma nyanser som originallamporna - och kan köpas med antingen en fast ljustemperatur från den inbyggda LED-ljuskällan på 3000 Kelvin eller med dim-to-warm-teknik. Vägglampan Cone har samma koniska skärm som bordslampan, men med en opaliserad skärm som gör att du inte bländas av lampans ljus.
AJ Garden

AJ Garden

Precis när vi började ställa ut utemöblerna våren 2023 överraskade Louis Poulsen alla lampentusiaster med nya tillägg till designlegenden Arne Jacobsens lampportfölj. Den klassiska AJ-lampan finns nu i en version som är designad för utomhusmiljöer. Formen och silhuetten är precis som du känner igen den - men nu kan du lägga till den vackra Arne Jacobsen-designade skulpturen till ditt utomhusutrymme.

AJ Garden finns i olika storlekar och typer

Se dem alla här!
AJ i nya färger

AJ i nya färger

Förutom en uppdatering av trädgårdslampan i den utsökta AJ-serien har Louis Poulsen också en uppsättning nya nyanser för de välkända modellerna. Electric Orange, Soft Lemon, Warm Sand, Dusty Blue och Warm Grey, heter de, och de måste verkligen upplevas.

Färgerna adderas till AJ Vägglampa, AJ Golvlampa, AJ Bordslampa och AJ Mini Bordslampa.

Se alla AJ-lampor här!
AJ Oxford

AJ Oxford

Förutom alla uppdateringar finns det också en ny utgåva av en gammal lampa från Arne Jacobsen. År 1962 designade han Oxford-lampan för St Catherine's College i den engelska universitetsstaden - och om du besöker staden idag kan du fortfarande se de vackra lamporna användas i både klassrum och studentbostäder.

Louis Poulsens nyutgåva förändrar inte den ursprungliga designen, och du kan nu bli den lyckliga ägaren av en tidigare förbisedd Arne Jacobsen-lampa. Modellen finns i två storlekar och med svarta och opalfärgade skärmar.

Se alla lampor här
Patera Ø30

Patera Ø30

Patera-pendlarna är riktiga klassiker i Louis Poulsens sortiment från den store finske designern Øivind Slaato. De vackra pendlarna har en geometrisk design med diamantformade celler som reflekterar ljuset nedåt - och den imponerande konstruktionen är av den typ som blir en mittpunkt i inredningen.

Många har dock saknat möjligheten att äga en Patera i en mindre formfaktor - och deras böner har besvarats av Louis Poulsen, som har släppt en specialversion 2023 med en diameter på bara 30 centimeter.

Se Patera Pendant Ø30 här!
VL 56 pendlare

VL 56 pendlare

Vilhelm Lauritzen designade ursprungligen VL 56 för Folkets Hus på Vesterbro i Köpenhamn. Lampan var en del av det övergripande konstverk som byggnaden blev för Lauritzen, där han designade allt från möbler till dörrhandtag - och om du besöker byggnaden idag, som nu är känd som musikstället Vega, kan du fortfarande se de vackra pendlarna som har varit en del av byggnaden sedan den öppnade 1956.

Tack vare Louis Poulsen kan du nu äga din alldeles egna Vilhelm Lauritzen-pendellampa som är identisk med originalet med undantag för mindre justeringar. Modellen finns tillgänglig i krom och mässing.

Se båda nyanserna här!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

Den mycket älskade Panthella Portable fick också en uppdatering 2023. Den vackra designen, som skapades av Verner Panton 1971, är en av de viktigaste designikonerna för dansk design och släpps nu i en ny storlek för den portabla varianten.

Skärmen mäter 250 millimeter i diameter, vilket gör den nya Panthella Portable något större än den välbekanta Panthella Portable. Lampan är en självklar arbetslampa, men också en underbar lampa på fönsterbrädan eller bokhyllan.

Se lampan här!

NYHETER 2022
2022 har verkligen varit ett händelserikt år för Danmark! Hennes majestät drottning Margrethe II firade 50-årsjubileum som regent och blev senare under året även den regent som levt längst. Under sommaren vann Jonas Vingegaard imponerande Tour de France efter en fenomenal prestation som väckte nationell stolthet, medan danska festivaler återigen välkomnade glada festivalbesökare efter två år av Corona-lockdowns. Under hösten deltog Danmarks herrlandslag i fotboll i årets största och mest kontroversiella sportevenemang, FIFA World Cup i ökenstaten Qatar - om än utan större framgång. Men även hos det kända danska designhuset Louis Poulsen har man haft ett antal händelserika månader med flera spännande lanseringar, såsom VL Studio-serien, de nya NJP Mini Table Lamps, de senaste PH-lamporna och de nya Keglen-lamporna och många, många fler!
.
VL Studio såg dagens ljus igen!

VL Studio såg dagens ljus igen!

År 2022 återupplivades VL Studio-familjen för första gången hos Louis Poulsen sedan de introducerades på 1940-talet av arkitekten Vilhelm Lauritzen. Lamporna designades ursprungligen för skapandet av det gamla DR Radiohus i Köpenhamn, en av Lauritzens "gesamtkunstwerk"/funkis-byggnader, där han designade alla interiörer och detaljer i byggnaden, inklusive ett antal unika lampor, inklusive VL Studio. Lamporna togs senare ur produktion, men baserat på den ursprungliga lamphuvuddesignen och materialen återintroducerades VL Studio Table/Floor och VL Studio Wall på marknaden 2022. VL Studio-lamporna är mycket lika Radiohus-pendeln eftersom de båda skapar ett diffust ljus genom den opala glasskärmen, vilket lyckas skapa en trevlig och mysig belysning och atmosfär i din inredning. VL Studio-lamporna finns tillgängliga i antingen en vacker mattsvart ram, som ger lamporna ett modernt, grafiskt och exklusivt utseende, eller i en vacker mässingsram, som ger värme och mysighet till din inredning.

Se hela VL Studio-serien här
PH-familjen fick ännu fler medlemmar

PH-familjen fick ännu fler medlemmar

År 1926 var startskottet för Poul Henningsens revolutionerande system med tre skärmar, och sedan dess har detta system varit utgångspunkten för en unik serie lampor under namnet PH. Dessa lampor fortsätter att vara bland de mest eftertraktade och exklusiva inom inredningsdesign över generationer och nationer, så det är bara naturligt att Louis Poulsen fortsätter att lansera nya, spännande versioner av denna speciella design.

År 2022 utökades PH-serien ännu en gång med en ny PH 3/3-pendel i antingen en vacker, grafisk komposition av matsvart metall och opalglas, i helt svart metall eller i tre nyanser av utsökt opalglas. Dessutom lanserades en ny PH 5/5-pendel i samma moderna och exklusiva kombination av Matt svart metall och opalglas eller endast i Matt svart metall. Alla de nya PH 5/5- och PH 3/3-pendlarna lyckas ge din inredning lite extra edge och karaktär tack vare den mattsvarta metallen och det vackra opalglaset i tre lager som ger en varm utstrålning och mjuk, bländfri belysning.
NJP bordslampa har fått en lillasyster; NJP Mini bordslampa

NJP bordslampa har fått en lillasyster; NJP Mini bordslampa

Louis Poulsen och den kända japanska designstudion Nendo började samarbeta 2015 i samband med skapandet av NJP Table Lamps, och 2022 bar samarbetet frukt ännu en gång. NJP Mini Table Lamps introducerades som en nedskalad version av NJP Table, en modern variant av en klassisk, flexibel arkitektonisk lampa. De nya NJP Mini-lamporna har också den karakteristiska öppningen på baksidan av lampskärmen, som gör det möjligt att steglöst justera det organiska lamphuvudet, och eftersom armen också kan rotera 342° runt sin egen fot är det extremt enkelt att rikta belysningen i rätt riktning.

Tack vare den lilla storleken kan du placera den var som helst i både privata och offentliga utrymmen, där den fungerar både som en funktionell ljuskälla och ett dekorativt element. Förutom de klassiska färgerna svart, vit och ljus aluminiumgrå finns de senaste tillskotten till NJP-familjen också i en ny varm palett av rosenbrun, mjukrosa, petrolblå och taupe, så det finns nu sju fantastiska färger att välja mellan, som alla ger en tidlös kant till modern design!

Se de olika NJP Mini bordslamporna här och resten av NJP-serien här.
Keglen fick flera modeller

Keglen fick flera modeller

2017 samarbetade arkitekterna bakom BIG Ideas med Louis Poulsen om de första Keglen-lamporna - och 2022 resulterade detta samarbete i en spännande vidareutveckling av Keglen-familjen i form av både bords- och golvlampor, vars enkelhet och elegans också kan överföras till alla typer av inredningsdesign. Gemensamt för alla Keglen-lampor är den karaktäristiska koniska lampskärmen med en inbyggd böjd skärm som ger en vacker, bländfri belysning och tillför en grafisk och enkel estetik till lampan. Keglens koniska lampskärm är dessutom försedd med en diskret öppning i toppen, vilket ger ett mjukt och stämningsfullt ljus som lyckas skapa en bekväm och ombonad atmosfär. Cone finns i både svart och vit färg med en matt, våtlackerad yta som reflekterar ljuset såväl som dagsljuset, oavsett om lampan är tänd eller inte.
Många, många fler nya produkter från Louis Poulsen under 2022!

Många, många fler nya produkter från Louis Poulsen under 2022!

Förutom de nya produkterna som nämns ovan har Louis Poulsen också bjudit oss på en serie AJ-bordslampor i nya vackra färger och material. Om du vill ha mer information om de nya färgerna i serien kan du läsa mer här eller hitta din favorit AJ-lampa här. PH5-serien utökades också i olika unika nyanser, inklusive pastell och monokrom. Dessutom lades nya Panthella-lampor till i familjen, inklusive Panthella Mini bordslampor och Panthella Portable bordslampor i en rad vackra färger.

Hösten 2022 släpptes också den årliga PH Limited Edition, och här fick vi inte bara en utan två nya exklusiva specialutgåvor i form av PH 3/2 Table Lamp Limited Edition och PH 3/3 Pendant Limited Edition i en unik kombination av borstad mässing och opalglas som ger en touch av tidlös elegans till ditt hem.

NYHETER 2021
När 2021 går mot sitt slut finns det många stora nyheter att se tillbaka på. Joe Biden blir USA:s 46:e president, den danska filmen Druk vinner en Oscar och Angela Merkel måste efter 16 år som Tysklands förbundskansler lämna över stafettpinnen till Olaf Scholz – men även från Louis Poulsen kom en lång rad nyheter:


Verner Pantons Pantella firar jubileum och firas med jubileumsstorlekar och färger.
År 2021 var det också 50 år sedan som den legendariske danska designern Verner Panton designade lampan Pantella. När han, i en tid då filmer som Olsen Banden på Jylland och Ballade i Christianshavn rullade över de danska dukarna, ritade originallampan, förväntade han sig nog inte att vi fortfarande skulle vara lika entusiastiska över modellen som vi är idag. .

Lampan kom 2021 i en ny jubileumsstorlek som har en diameter på 320mm – och även i metalliserad mässing – en finish som Panthella Mini också återfinns i.

Se Panthella 320 här! och se Panthella Mini Här i metalliserad mässing!


Patera-Pendel i nya storlekar
Den alltid uppmärksammade Patera av danska Øivind Slaatto, som införlivar naturens naturliga formler och Fibonacci-sekvensen i sitt utförande, skulle 2021 kunna erhållas i en helt ny form. Louis Poulsen lanserade den ekologiska och vackra lampan i oval. Den nya formen gör att Patera även kan hänga i de rum där det är lägre i tak – utan att Øivind Slaatto behöver kompromissa med den vackra organiska och ikoniska designen.

Se Patera I Oval variant här!

Flindt Pollard i det fria
2021 var också ett år av tillägg till Louis Poulsens sortiment av utomhuslampor. Den prisbelönte designern Christian Flindt, som arbetat med Louis Poulsen sedan 2006, vann ELFORSK-priset för den ursprungliga Flindt Pullert 2014 och kunde 2021 presentera lampan i en trädgårdsvariant.

Den vackra lampan som kommer i både Corten- och Aluminiumfinish pryder i nästan alla utomhusmiljöer – oavsett om den ska sprida ljus längs gräsmattan bakom förortsträdgårdens ligusterhäck, i Guds fria natur på landsbygden eller i stadens friluftsområden. Lampan finns med tre monteringstyper vilket gör Flindt Garden Bollard till en otroligt smidig utomhuslampa.

Se det smarta Flindt Garden Pollard-sortimentet här!NYHETER 2020
2020 var året då COVID-19 verkligen tog livet av danskar – men trots en global pandemi lyckades Louis Poulsen presentera ett stort antal spännande nyheter, inklusive en helt ny serie lampor.

Louis Poulsen | BIG Ideas – Keglen
Den största lampnyheten 2020 var definitivt när Louis Poulsen med BIG Ideas skapade Keglen. BIG Ideas grundades 2005 av arkitekten Bjarke Ingels och med arkitekt Jakob Lange i spetsen för teknikdrivna specialprodukter vill de skapa lampor och digitala produkter som passar vårt sätt att leva.

Med Keglen måste man säga att projektet har lyckats. Lampan föds med ett helt unikt och organiskt format glas som sitter som en vattendroppe, vars ytspänning vägrar låta den glida från lampans koniska skärm. Lampans ljus sprider sig elegant från glasets naturliga form – och i en enda kolumn från skärmens överkant, varifrån ljuset slipper ett elegant litet hål.

Konen blev en omedelbar klassiker – och finns redan i en mängd olika storlekar och former, alla i färgerna svart eller vit.

Se Keglen i vår webbshop här


60 år av PH 5 taklampa firas med livfulla nya färger
Jämför man dansk ljusdesign med Rock n 'Roll så är Poul Henningsen Elvis - och då är PH 5 Elvis Presleys julalbum; den absoluta storsäljaren. Därför var det vettigt för Louis Poulsen att fira det stort när PH 5 fyllde 60 år 2020.
Belysningsföretaget presenterade PH 5 i en lång rad nya nyanser, kända från PH 5 Mini’s lansering 2017. Pendeln har dock exakt samma vackra form, och är fortfarande en skulptural manifestation av balans mellan konst och teknik. Lampan är den mest sålda lampan i hela Louis Poulsens sortiment – och den ikoniska formen är inte att ta miste på.

Se den vackra tidlösa PH 5 här!


Nylanseringen av PH Septima
Hösten 2020 var PH 5:s nya färgpalett inte den enda goda nyheten för alla Poul Henningsens fans – PH Septima relanserades. Den helt unika sjufärgade designen i omväxlande klart och matt borosilikatglas, varifrån även namnet Septima kommer, ger ett alldeles speciellt behagligt ljus.

PH Septimas originalteckningar var utgångspunkten för PH Kronärtskocka, även känd som konen – men Septima är och kommer att bli helt unik, och anses vara avsluta en av Poul Henningsens mest raffinerade pendlare.

Se PH Septima i vår webbshop här!


AJ bordsminilampan och AJ Royal-lampan kommer tillbaka
När SAS Royal Hotel invigdes 1960 var det Köpenhamns första riktiga skyskrapa – och när hotellets gäster besökte Panorama Lounge på 21:a våningen kunde gästerna, förutom den fantastiska utsikten över huvudstaden, se det ikoniska AJ-hänget hänga. År 2020 är 60 år sedan, och det markerar Louis Poulsen med en återintroduktion av både AJ pendellampa – nu kallad AJ Royal – men även AJ Bordslampa i Mini. AJ Royal finns i en mängd olika färger och bordslampan Mini kommer i både de klassiska färgerna och tre nya specialutgåvor.

AJ Mini bordlampen kan se henne, och AJ Royal Pendel kan ses här!
NYHETER 2019
2019 bjöd på en mängd nyheter från Louis Poulsen – både relanseringar, specialutgåvor, nya varianter och helt nya lampor.

OE Quasi Light
2019 kunde Louis Poulsen vara stolt över att välkomna lampan OE Quasi Light till sitt sortiment av lampor. Lampan publicerades på Milano Design Week, där ljusmärket Louis Poulsen och den dansk-isländska konstnären och designern av lampan Olafur Eliasson stolt presenterade den helt unika geometriska formen.

Lampan består av två lager - en aluminiumram och en polykarbonatinsats. Lampans ljus kastas in i kärnan av en serie LED-lampor, varifrån ljuset sprids och reflekteras ut i rummet. Formen är öppen för tolkning – och när man tittar på lampan kan man se oändligt många perspektiv. OE Quasi Light är något för sig själv, och bör upplevas av alla.

Se den otroliga OE Quasi Light här!


Toldbod i ny storlek
Om du har vandrat genom några av de bostadsområden som regelbundet ligger utspridda utanför Storköpenhamn en sen kväll har du kanske bekantat dig med Poul Henningsens utomhuslampa Ellipse, som sedan 1966 har fungerat som ljuskälla för gångvägar och gemensamma utrymmen.

Det var Ellipse som ursprungligen gav inspiration till Toldbod som Louis Poulsen utvecklade i. Lampan har ett specifikt ljusmönster tack vare den elliptiska skärmen som ger en otroligt jämn ljusfördelning.

Lampan kom 2019 i fyra nya storlekar; Ø170, Ø250, Ø400 och Ø550. De små storlekarna kom i alla dämpade färger du redan känner från Toldbod – och de stora kom i svart och vitt.

Se Toldbods utbud i vår webbshop här!


Mycket mer mässing
2019 var seriöst i mässingens tecken med Louis Poulsen. Den gyllene legeringen av koppar och zink upptog ett brett utbud av modeller, och både de klassiska lamporna PH 5, PH 5 Mini och Yuh kunde nu köpas i mässing.

Se Yuh i mässing här! och Se PH-serien här!